Samsun Klas Haber

Samsun’da cumhuriyet Coşkusu

Samsun’da cumhuriyet Coşkusu
29 Ekim 2019 - 18:47

 Cumhuriyet Bayramı sevinci

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta ve Samsun’da coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları,  Atatürk Salonu’nda tebrik töreni ile başladı. Hava muhalefeti nedeniyle  tören  Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda  gerçekleştirildi. Programda öğrrenciler , ’Atatürk ve Cumhuriyet’ adlı şiiri okudu. Halk oyunları ve spor  gösterileri ile sürdü.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Komutanlığı Bandosu eşliğinde tören geçidi yapıldı. Geçit törenine katılan öğrenciler, gaziler ve  sporcular,  vatandaşlar tarafından uzun süre  ayakta alkışlandı.

 

 TÜM DÜNYAYA HAYKIRDI

Programda bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Milletimiz; 96 yıl önce bugün; tüm olumsuz şartlara rağmen, önüne çıkan engelleri azimle aşarak demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini kurma mucizesini gerçekleştirmiştir. Bağımsızlığımızı tüm dünyaya yeniden ilan eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel hazırlayan kurtuluş mücadelesi, 1919’da bu kutlu şehrimizde başladı. Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’da başlayan ulusal hareketi hiçbir gücün durduramayacağını, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağını bu topraklardan tüm dünyaya haykırdı. Bilindiği gibi bu yol yoksunluklar içinde sürdürülen çok meşakkatli bir yoldu. Ancak ecdadımız, bu hal ve şartlarda dahi, tüm dünyanın takdire şayan bulduğu büyük zaferler kazanarak Türk milletinin bağımsızlık temelli karakterini bir kez daha güçlü bir şekilde göstermiştir” dedi.

PROTOKOL TAM KADRO

Kutlamalara Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver,, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının  müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldı