Samsun Klas Haber

SAMSUN’DA GAZETECİ OKTAY ÖZTÜRK’E YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

SAMSUN’DA GAZETECİ OKTAY ÖZTÜRK’E YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI
18 Ocak 2018 - 14:25

Samsun’da gazeteci Oktay Öztürk’ün DSİ çalışanı tarafından darp edilmesi olayına Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ve Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti’nden tepki geldi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ve Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti, gazeteci Oktay Öztürk’ün Devlet Su İşleri 7’inci Bölge Müdürlüğünde görevli bir personel tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesi olayını kınadıklarını açıkladı.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti adına yapılan saldırı olayı ile ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Haydar Öztürk, adli mercilerin dışında yapılan her türlü hak arayışının karşısında olduklarını söyledi.

SAMSUN 19 MAYIS GAZETECİLER CEMİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haydar Öztürk, gazeteci Oktay Öztürk’e yapılan saldırı ile ilgili şunları dile getirdi.

“Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcımız gazeteci Oktay Öztürk’ün Devlet Su İşleri 7’inci Bölge Müdürlüğünde bir personel tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile; Meslektaşımız ve cemiyetimizin Başkan Yardımcısı sayın Oktay Öztürk’e yapılan çirkin saldırıyı kınadığımızı belirtiriz. Kamu görevi yapan gazeteci büyüğümüz Oktay Öztürk’e yapılan saldırı, tüm meslektaşlarımıza yapılmıştır. Gazeteciler, kamu adına görev yapmakta, kamuoyunun bilgi alması konusunda ise gece ve gündüz fedakarca görevlerini yapmaktadır. Bu nedenlerle gazetecilere yönelik; Görevlerini yaparken, veyahut yapmış olduğu bir haber yada yazmış olduğu köşe yazısı
nedeni ile yapılan saldırıları, tasvip etmemiz ve kabul etmemiz söz konusu dahi olamaz. Hak arama yolları, adli mercilerdir. Bunun dışında
yapılan hak arama yolları, ilkelliktir, çağ dışı bir davranış biçimidir. Bu düşüncelerle; Gazetecilere karşı yapılan saldırı, darp ve benzeri eylemlerin de hiç bir haklı gerekçesi olamaz. Kamu adına görev yapan gazeteciye, kamu çalışanı bir kişinin özellikle kamusal alanda, kabul edilemez davranışlar sergilemesi ve benzeri girişimler içerisinde olması da, ayrıca demokrasimiz adına düşündürücüdür. Meslektaşımız Oktay Öztürk’e Devlet Su İşleri 7’inci Bölge Müdürlüğü personeli tarafından yapılan çirkin saldırının bu nedenlerle hiç bir haklı tarafının olmadığı bilinmelidir. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak bir kez daha yaşanan olayı kınadığımızı belirtir, meslektaşımız Oktay Öztürk’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

SAMSUN İNTERNET GAZETECİLERİ CEMİYETİ OLAYI KINADI

Öte yandan Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sedat Öksüzoğlu’da Oktay Öztürk’e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, şunları dile getirdi.

“Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak, Cemiyetimizin başkan yardımcısı görevini yürüten Oktay Öztürk’e, DSİ 71. Şube Müdürlüğü’nde fiili bir saldırı girişimi gerçekleştiğini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Biliyoruz ki bu saldırı ne ilk ne de son olacak. Ama biz ısrarla doğru bildiğimiz gerçekleri paylaşmaya ve yazmaya devam edeceğiz. Bu tür saldırı girişimleri bizleri asla yıldırmayacak ve yolumuzdan döndürmeyecek. Gazeteciler, milletin müşterek sesi olması hasebiyle toplumun aynası olduğu kadar aynı zamanda kamu görevi de yapan önemli bireylerdir. Yazdığı yazıdan dolayı bir gazeteci arkadaşımızın hedef olması ya da gösterilmesi ya da fiili saldırıya uğraması toplum olarak halen tahammüle, anlayışa ve hoşgörüye ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Yaşanan bu olay da bunun en bariz örneklerinden biridir. Türkiye’nin 3. büyük yerel medyasına sahip olan Samsun’da Devlet Su İşleri gibi Türkiye’nin saygın bir kurumunda çalışan devlet görevlisinin cemiyetimiz yönetim kurulu üyesi arkadaşımıza yapmış olduğu bu saldırı asla kabul edilemez. Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak olayın müsebbibi personel kadar, olay sonrası defaatle ulaşmaya çalıştığımız ancak bir türlü ulaşamadığımız DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak’ı da şiddetle kınıyor, olayın sorumlularının gerekli müeyyidelere tabi tutulması aşamasına kadar konunun takipçisi olacağımızı ve asla geri adım atmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur!”