Samsun Klas Haber

Samsun’da Kimse Mağdur Kalmayacak!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, olumsuz hava şartları nedeniyle hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamaması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı

Samsun’da Kimse Mağdur Kalmayacak!
22 Kasım 2022 - 5:06

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, olumsuz hava şartları nedeniyle hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamaması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, havaların soğumasıyla birlikte yaşanması muhtemel olumsuzluklara dikkat çekerek, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlar nedeniyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Samsun genelinde alınacak kış trafik tedbirleri, üniversitelerimizde alınan/alınacak güvenlik ve barınma tedbirleri, kırsal mahalle ziyaretleri ve Teknofest 2023 başvurularının teşvik edilmesi başta olmak üzere çeşitli konuların görüşüldüğü toplantı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kolluk birimleri ile ilgili kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, bu konudaki denetimlerin tavizsiz yürütüleceğini dile getiren Vali Dağlı, ticari olmayan hususi araçların da kış lastiği kullanmalarının hayati önem arz ettiğini ve vatandaşların bu konuda göstereceği hassasiyetin can ve mal kaybını önleme noktasında oldukça önemli olacağını söyledi. Havaların soğumasıyla birlikte yaşanması muhtemel olumsuzluklara dikkat çeken Vali Dağlı, bu konuda bütün kaymakamlarımızın kendi ilçeleriyle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlar nedeniyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

AZAMİ HASSASİYET İSTEDİ

Vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek ve vatandaş-devlet bütünleşmesini daha da pekiştirmek amacıyla tüm kaymakamlardan kırsal mahalle ziyaretlerine azami hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Dağlı, vatandaşlarımız tarafından dile getirilen talep/şikayetlerin de imkanlar dahilinde ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.
Vali Dağlı ayrıca, tüm ilçelerde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullar da dahil olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören hiçbir öğrencinin başta barınma ve güvenlik olmak üzere hiçbir sorunla karşılaşmamaları için gayret gösterdiklerini ifade etti.

HEDEF 40 BİN PROJE

Vali Dağlı ayrıca, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan Teknofest 2023’e başvuruların 30 Kasım’a uzatıldığını belirterek, bu yıl Samsun olarak hedeflenen 40 bin projeye ulaşabilmek ve çok daha büyük başarılar elde edebilmek için gençlerin proje başvurularına yönlendirilmesi ve teşvik edilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi.