Samsun Klas Haber

 Şehrimize daha güzel hizmet edeceğiz.

 Şehrimize daha güzel hizmet edeceğiz.
22 Ocak 2022 - 7:58

 Şehrimize daha güzel hizmet edeceğiz.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadımlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek muhtarların sorun, istek ve dileklerini dinledi. Başkan Demirtaş, “Görev sürecimiz boyunca, hizmet gitmemiş hiçbir mahallemiz kalmayacak” dedi.

Mahalle muhtarlarının belediye hizmetlerinin halka ulaştırılması yönünde oldukça önemli bir görev üstlendiğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, göreve geldikten sonra sık sık muhtarlarla bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. İlkadım’ı siz değerli muhtarlarımızla birlikte yönetiyoruz. Sizlerin talepleri doğrultusunda yapabildiklerimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Her muhtarımızın kendi mahallesinde etkin olmasını arzu ediyorum. Bunların dışında belli bir program dâhilinde tüm mahallelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. İhtiyaçlarınızı bire bir karşılıklı konuşarak netleştirip şehrimize, insanımıza daha güzel hizmet edebilmek için işbirliğini pekiştirmemiz gerektiği kanaatindeyim” dedi,

BÜYÜKLER İÇİN KREŞ
Konuşmasına İlkadım’da iz bırakacak projeleri paylaşan Başkan Demirtaş, ilk olarak ‘ATA Ocağı’ (Büyükler Kreşi) projesini anlattı. Demirtaş, “Buradaki muradımız evlatları tarafından yalnızlığa itilmiş olan büyüklerimizi burada konuk edeceğiz. Yaş farkından dolayı iletişimde sıkıntılar yaşayan, yaşlılarımız sabah kalktığında kendi akranıyla beraber olabileceği sohbet edebileceği, hobi bahçeleri tarzında bir mekanda zaman geçirebileceği, akşam da evine dönebileceği bir ortamda ,sosyal donatıları olan bir mekanda satranç ve dama gibi oyunlar oynayacağı etrafı korunaklı alanda bulunan bahçede toprakla uğraşarak günü stresini üzerlerinden atacakları bir yapıda bir araya getireceğiz. Zaman zaman eli öpülesi büyüklerimize şehir turu düzenleyip gezidereceğiz.Bu projemizdeki muradımız huzur evlerinden farklı olarak yaşlı büyüklerimize sosyal hayatın içerisinde ailelerinden kopmadan farklı yaşam alanlarında hoşça vakit geçirebileceği bir ortam sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

ŞEFKAT EVİ PROJESİ
İlkadım ilçemizde sokakta kalmış kimsesizler için Şefkat Evi projesinden de bahseden Başkan Demirtaş, ”Mahalle muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan ve kimsesizlerden gelen başvuruları değerlendiren ekiplerimiz, özel araçlarla bulundukları yerden aldıkları sokakta yaşayan vatandaşlarımızı, Şefkat Evi’mizde konuk edeceğiz. Sosyal donatısı olan tesisimize gelen kayıt işlemi yapılan kimsesizlerin, banyo, berber, yeni kıyafet ve 24 saat sıcak su gibi temel ihtiyaçları karşılayacağız. Sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek vereceğimiz alanda 2 ile 4 yataklı odalarda sıcak bir yuva oluşturacağız” şeklinde konuştu.

SOSYAL YAŞAM TESİSİ AÇIĞI KAPATILACAK
İlçede yaşam alanı ve sosyal tesis açısından büyük bir eksikliğin olduğuna da dikkat çeken Başkan Demirtaş, ”İlkadım ilçemizde kısa zamanda nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kalkanca Mahallemize yeni bir yaşam alanı ve sosyal tesis kazandıracak ‘Kalkanca Yaşam Alanı’ projemizle çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere ve kadınlara yönelik bir çok hizmeti bir arada sunacağımız çeşitli sosyal ve kültürel tesisleri bünyesinde barındıran dev tesis bir başka sosyal sorumluluk projemiz olacak. Manzaraya hâkim yaz-kış kullanıma uygun açılır-kapanır camekanları, ebeveynleri ile gelen çocukların özgürce vakit geçirebileceği, özel organizasyonlar için rezervasyon yapılabilecek localar, mescit ve otopark alanları ile İlkadımlıların vazgeçilmez adresi olacak” ifadelerini kullandı.

İNSAN ODAKLI HİZMETLER
Başkan Demirtaş, konuşmasında ayrıca İlkadım belediye hizmetlerinin yanında Covid-19 pandemisi sürecinde yoğun bir tempoda sürdürülen etkili çalışmaları, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve amatör spor kulüplerine yapılan yardımları, eğitime verilen destekleri ve kültürel alanda yapılan çalışmaları paylaştı.

 

MUHTARLARI TEK TEK DİNLEDİ
Toplantının sonunda sözü muhtarlara bırakan Başkan Demirtaş, muhtarlardan taleplerini ve mahalleleri ile ilgili sıkıntıları dinleyerek tek tek not aldırdı. Muhtarlar ise, Başkan Demirtaş’a daha çok bir araya gelmek istediklerini ifade ederek toplantı için teşekkür ettiler.

“Katılım sağlayan muhtarlar Başkana teşekkür etti”
Ihlamur Cafe’de gerçekleştirilen istişare toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve 55 mahalle muhtarı katıldı. Muhtarlar toplantısında, mahallelerde sürdürülen belediye hizmetleri de ele alınırken, 2022 programı da istişare edildi