Samsun Klas Haber

Vali Dikkat Çekti!

Vali Dikkat Çekti!
30 Kasım 2020 - 11:37

Samsun Vali’si  Dağlı Uyardı!

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bir açıklama yaparak, vatandaşlarımızın gerekli önlemleri alması için uyarılarda bulundu.

TEHLİKELİ BOYUTLARDA

Vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlemler alması gerektiğinin altını çizen Vali Dağlı, “Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, kombi zehirlenmeleri her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır” dedi.

KOMBİLERE DİKKATİ ÇEKTİ 

Baca temizliği düzenli olarak yapılmayan kombiler ve özellikle lodosa bağlı olarak sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle Samsun’da da zaman zaman zehirlenme vakalarının yaşandığını belirten Vali Dağlı, “Vatandaşlarımızın karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda hassasiyet göstermesi, olumsuz bir durumla karşılaşmamak için gerekli tedbirleri alması, yılda en az bir defa kombi bacası ve diğer bacaların temizliğinin mutlaka yetkili kişilerce yapılması, özellikle lodosun etkili olduğu günlerde soba yakılmasına dikkat edilmesi, sobadan çıkan zehirlenmeleri önlemek için yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olmaları hayati önem arz etmektedir” şeklinde konuştu