Samsun Klas Haber

Yargı dur dedi!

Samsun 3. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin eski Yalı Kafe alanında yapımına başladığı Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Yargı dur dedi!
12 Ekim 2022 - 6:37

Samsun’da eski Yalı Kafe alanındaki inşaatla ilgili mahkemeden flaş karar.

Samsun 3. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin eski Yalı Kafe alanında yapımına başladığı Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

SAMSUN’DA KİTAP KAFE VE MİLLET KIRAATHANESİ PROJESİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Samsun’un Atakum ilçesinde eski Yalı Kafe alanında inşaatı yükselen Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesini, mahkeme hukuka uygun bulmayarak, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

HUKUKA AYKIRI BULUNDU

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Yalı Kafe için mahkemece daha önce alınan yürütmeyi durdurma kararı sonrası, imar plan değişikliğine gidilirken, yeni imar planına da CHP Meclis üyeleri Atila Tekcan ve Hasan İpek tekrar dava açtı. Açılan davada Samsun 3. İdare Mahkemesi, yapılan imar plan değişikliğini hukuka uygun bulmadı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Yalı Kafe için mahkemece daha önce alınan yürütmeyi durdurma kararı sonrası, imar plan değişikliğine gidilirken, yeni imar planına da CHP Meclis üyeleri Atila Tekcan ve Hasan İpek ile İYİ Parti Meclis üyesi Ayhan Ayvaz tekrar dava açtı. Açılan davada, Samsun 3. İdare Mahkemesi, yapılan imar plan değişikliğini hukuka uygun bulmadı.

Eski Yalı Kafe alanına yapılan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi inşaatı ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin ise CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP Meclis üyesi Hasan İpek ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz açıklama yaptı.

Tekcan, İpek ve Ayvaz, Yalı Kafe alanı üzerine yapılan projenin beton yığını olduğunu belirterek, mahkemenin bu nedenlerle doğru bir karar verdiğini söyledi