Samsun Klas Haber

Yaşar: ”Deprem Islık Çalıyor”

Yaşar: ”Deprem Islık Çalıyor”
30 Kasım 2020 - 6:07

 

DEPRE ISLIK ÇALIYOR!

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun’un olası bir depreme hazır olmadığını belirterek, tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi

GEREKEN YAPILMALI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu’nda Samsun’u gündeme getiren Yaşar, “Samsun ciddi bir deprem riski altındadır. Mevcut yapı stokumuza baktığımızda en az yüzde 50’si, 60’ı ya denetimsiz ya kaçak ya da ruhsata aykırı kontrolsüz biçimde yapılmış. Bu durum da Samsun’un olası bir depremde ne derece risk altında olduğunun göstergesidir” dedi.  Milletvekili Bedri Yaşar,  Samsun’un 2’nci derecede deprem bölgesinde olduğunu, depreme hazırlık konusunda Samsun’un yeterli olmadığını, gereken tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

SAMSUN RİSK ALTINDA

Samsun’un 2. derecede tehlikeli deprem bölgesi olduğunu belirten Yaşar, “26 Kasım 1943 günü Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun orta kesiminde, Ladik ile Tosya arasında 7.2 büyüklüğünde çok yıkıcı bir deprem olmuş, yaklaşık bin kişi hayatını kaybetmiştir. Samsun ciddi bir deprem riski altındadır. Mevcut yapı stokumuza baktığımızda en az yüzde 50’si, 60’ı ya denetimsiz ya kaçak ya da ruhsata aykırı kontrolsüz biçimde yapılmış. Bu durum da Samsun’un olası bir depremde ne derece risk altında olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.