Samsun Klas Haber

Bafra’da Korona Patladı!

Bafra’da Korona Patladı!
13 Aralık 2020 - 8:00

 

 

 Bafra’da 10 ayda toplam ölüm ve vaka sayısı açıklandı!

Koronavirüs salgını  Bafra ilçesinde yüzde 150 artış gösterdi. Vakaların katlanarak artış gösterdiği ilçede, son durum korkunç boyutlarda

Koronavirüs yoğunluğunun alarm verdiği Samsun’un Bafra ilçesinden kötü haberler gelmeye devam ediyor. Artışın görüldüğü Bafra’da vakaların adeta katlanarak, son günlerde 150’lilere çıktığı, günlük vaka sayısının 70’in üzerinde olduğu, aktif hasta sayısının 580’lere ulaştığı ve hastanede tedavi gören hasta sayısının ise 150’nin üzerinde olduğu iddia edildi.

Kötü tablo kent genelinde artış gösterirken, koronavirüs kaynaklı ölümlerde ciddi artış yaşanıyor. Bafra’da 50’den fazla kişinin koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdiği iddialar arasında.

Ortaya çıkan bu ölüm bilançosu,tehlikenin boyutunu da gözler önüne serdi.1000’e yakın aktif vakanın bulunduğu ilçemizde günde yaklaşık 700 kişiye test yapılıyor.

TÜRKİYE’DE İLK VAKA

Dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye’deki ilk tespit edilen COVID-19 vakasının 10 Mart 2020’de olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece açıklandı. Ülkedeki virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020’de gerçekleşti.

BAFRA’DA TOPLAM VAKA 5500

10 aylık süre zarfında, Bafra’da koronavirüsten ölüm sayısı 55 olarak açıklanırken, toplam vaka sayısıda 5500 olarak açıklandı.

EN YÜKSEK SEVİYELERDE

Bafra’daki vaka artış oranı, Samsun’un diğer ilçeleriyle kıyaslandığında sonn haftalar da yüksek seviyede. Sayıların azalması için ise tedbirlere daha sıkı şekilde uyulması gerekiyor.

4 DOKTORUN KORONAVİRÜSE YAKALANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, Bafra Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve çok sayıda hastane personelinde korona belirtileri görülmesi üzerine yapılan test sonucunda 4 doktorun testi pozitif çıktığı iddia edilmişti.

TEMAS ETTİĞİ KİŞİLER MERCEK ALTINDA

Yapılan tetkitler sonrasında virüs kaptığı öğrenilen F.A, M.D ,T.Ç, M.O isimli  görevli doktorların tedavisinin Bafra Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde devam ettiği, doktorlarla birlikte görev yapan sağlık çalışanlarının ise gözlem altına alındığı öğrenildi

ACİL OLMADIKÇA GELMEYİN

Hastane yetkililerinin, vatandaşlara hiç kimsenin acil durum dışında hastaneye gelmemesi uyarısı yaptığı gelen bigiler arasında.