Samsun Klas Haber

Anadolu Hastanesi’nde Binlerce Diabetli Şifa Buldu

Anadolu Hastanesi’nde Binlerce Diabetli Şifa Buldu
26 Mart 2018 - 9:14

Dünyanın dört bir yanından Büyük Anadolu Hastanesi’ne geliyorlar

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi, sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından gelen hastalara umut olmaya devam ediyor

Alanında yetenekli ve tecrübeli akademik kadrosu ve sağlık ekibiyle, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden çalışmaları ile “Metabolik Cerrahi ve Tip 2 Şeker Hastalığı” alanında sadece Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Adana’ya kadar değil başta Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Katar, Rusya, İsviçre , Belçika olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan Büyük Anadolu Hastaneleri binlerce hastanın umudu oldu.

 

SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK DESTEK

Büyük Anadolu Hastaneleri’nde ayrıca; Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kerim Güzel’e obezite ameliyatı olan Bigmama ve Mama’s programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran sunucu aynı zamanda ses sanatçısı Besiana Kasami’nin büyük değişimi de herkesi şaşırtmıştı.

Yine Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar’da Tip 2 Diyabet’ten (Şeker Hastalığı) kurtulmak üzere Genel Cerrahi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op.Dr Muzaffer Al’ın gerçekleştirdiği operasyonla tedavi olmuş sağlığına kavuşmuştu. Hem yerli hemde yabancı turizminde sağlık turizmine ciddi bir katkılarda bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri, Samsun’un sağlık kenti olma yolunda önemli rol oynamıştır.

 

GURURLU VE ONURLUYUZ

Hastane olarak sağlık alanında büyük katkı sağlamanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, “Dünyanın en büyük sağlık problemlerinden biri de Tip 2 diyabettir. Bu hastalığın tedavisinde hastane olarak Türkiye’de, bu yükün büyük bir kısmını kaldırır haline geldik. Tip 2 diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisinde Samsun bu anlamda bir merkez haline geldi. Hastane olarak tedavi amaçlı yapılan vaka sayısı yaklaşık iki bin’in üzerinde olurken bunun 400’ü yurt dışındandır. Tip 2 diyabet şeker hastalığı için gelen hastalar insülin ve ilaçlardan kurtulurken diğer sağlık problemlerinden de kurtulduklarını öğrenmiş bulunuyoruz.

Tedavi için sadece Türkiye’den değil Dünya’nın dört bir yanından hastalarımız hastanemize gelmektedir. Bu da sağlık turizimine verdiğimiz katkıyı göstermektedir. İnşallah sağlık alanında yaptığımız bu başarıları daha da yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.