Samsun Klas Haber

Çiğdem Karaaslan Moskova’da

Çiğdem Karaaslan Moskova’da
20 Eylül 2018 - 8:21

Milletvekili Karaaslan Moskova’da

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bir dizi programlar gerçekleştirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.

 

Rusya temasları kapsamında ilk olarak Yunus Emre Enstitüsü’nün Moskova Temsilciliğini ziyaret ederek enstitü çalışanlarıyla bir araya gelen heyet daha sonra Sabah ve Daily Sabah Gazetesi ile Moskova Büyükelçiliği’nin birlikte düzenlediği programda Rusya’da faaliyet gösteren iş insanlarıyla buluştu.

Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Forumu’na katılan heyet, İstanbul Ticaret Odası standı ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün standını da ziyaret etti. Türkiye standı fuarda büyük ilgi gördü. Bunun yanı sıra Yeni Moskova Projesi saha çalışmalarını inceleyen heyet, projede yer alan Türk müteahhit ve mimarlarla görüştü. Ayrıca Rusya Şehircilik Bakanı ile de toplantı gerçekleştirdi.

Ziyaretleri sırasında Türk müteahhit ve mimarların Rusya’daki başarılı çalışmalarının yakın şahidi olduklarının altını çizen Karaaslan, “Her alanda karşılıklı olarak iyi ilişkilerimizi yeni işbirlikleriyle sürdürdüğümüz Rusya’da inşaat sektörünün, müteahhit ve mimarlarımızın faaliyetlerini kolaylaştıracak adımlar atmak amacıyla sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Rusya ile ikili ilişkilerimiz, ülkelerimizin iyi niyetli çabaları doğrultusunda kazan-kazan anlayışıyla gelişip güçlenmektedir. Türkiye, ticaret alanında ve diğer pek çok alanda Rusya için önemli bir ortak olmayı sürdürecektir. Ticaret hacmimizdeki artış eğiliminin bu yılın ilk yarısında % 33 artışı bu durumun en önemli göstergelerinden biridir. Yurt dışındaki müteahhitlik sektörümüzde 368 Milyar Dolar’lık iş hacmimizin % 20’si Rusya’da gerçekleşiyor. İş hacmimizin artışını sağlamalıyız. Bunun yanı sıra altyapı, kentsel dönüşüm ve yeni yaşam alanları oluşturma noktasında da işbirliğimizi güçlendirmeliyiz.” dedi.

 

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşa da değinen Karaaslan, “Türkiye’nin tüm ekonomik göstergeleri iyiye giderken ABD kaynaklı bir kur saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Yerli ve milli duruşumuzla üretmeye devam ederken bir yandan da yurt dışındaki ortaklarımızın Türkiye’ye güveni ve desteğiyle bu saldırının da üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. 4,7 milyon Rus turisti ağırladığımız ülkemizde, istikrar ve güven ortamının sürmesiyle bu sene 6 milyon Rus turist bekliyoruz.” ifadelerini kullandı