Samsun Klas Haber

Demir’den Su Açıklaması

Demir’den Su Açıklaması
09 Eylül 2020 - 3:39

TRAFO PATLAMIŞ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 300 bini aşkın nüfuslu İlkadım ilçesinde yaşanan su kesintisi sorununun ‘trafo patlaması sonucu’ meydana geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 39 gündem ve gündem dışı maddelerin görüşüldüğü mecliste sadece “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı” kapsamında sunulan ve destek almaya hak kazanan 764 bin 150 euro bütçeli “BSB-Circlecon-Knowing Circular Economy İn Black Sea Basın” projesinin yüzde 8 eş finansmanının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanarak projenin uygulanması ve Mustafa Demir’in yetkili kılınması maddesi, aciliyetinden dolayı önce ilgili komisyona havale edildi daha sonra da mecliste görüşülerek karara bağlandı. Diğer maddeler ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Başkan Demir, maddelerin havale edilmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

TRAFO KUL YAPISI

İlkadım ilçesindeki bazı mahallelerde yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamada bulunan ve kesintinin terfi istasyonundaki trafonun patlaması sonucu tanklardaki suyun boşalmasının neden olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bir su kesintisi oldu. Bir su kesintisinin eve ve aileye neler yaşatabileceğini hepimiz yaşadık, biliriz. Kökçüoğlu Mahallesi’nde bir trafo patladı. Daha sonra diğer yerlerdeki sular da boşaldı. 4 saat gibi bir sürede o trafoyu yeniden inşa ettik. Ama bu trafo kul yapısı. Çok uzun yıllardır kullanılan trafo yandı. Onu da değiştik. Bunu bile bazen siyasi olarak kullananlar oluyor. Bu bana çok şey yapmıyor da çalışan arkadaşların emeğinin hakkı verilmeyince üzülüyorum. Biz neyin peşindeyiz? 17 ilçemiz de dahil 80 yıllık projeksiyonda memba kalitesinde su peşindeyiz. Bunların yatırım maliyeti de 1,5 milyar TL. SASKİ’nin mali durumuna rağmen bunu yapacağız. Yaptığımızda SASKİ’nin yıllık bütçesine bu tesislerin minimum tasarruf katkısı 150 milyon TL olacak. 10 yılda bütün yatırımlarımızı amorti ediyor” dedi.