Samsun Klas Haber

Doktorlar Hak Arıyor!

Doktorlar Hak Arıyor!
15 Aralık 2021 - 7:09

Samsun’da Hekimler İş Bırakıyor Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, özlük haklarına yönelik çalışmanın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması talebiyle hekimlerin iş bırakma kararı aldığını belirtti.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmadığı gerekçesiyle iş bırakma kararı aldıklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla Meclis’e getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir. Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

“BU HEPİMİZ İÇİN”

Samsun’da Tabip Odası Başkanlığı hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesini talep etti. Samsun Tabip odası Başkanı Dr. Funda Furtun, greve gittiklerini ve iş bırakma kararı aldıklarını belirterek, “Emeğimiz üzerinden kendini var eden, sömürenlere ‘dur’ demenin ‘Biz birlikte güçlüyüz’ gücümüzü  göstermenin günüdür. Bu mücadele sadece hekimler, sağlık emekçileri için değil; tüm toplum için. Her görev etkinliğinde olduğu gibi acil, diyaliz ve kanser hastaları, gebeler, çocuk aciller ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak; Kovid-19 veya Kovid-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir” dedi