Samsun Klas Haber

ERKEN TANI VE TEDAVİNİN ÖNEMİ

ERKEN TANI VE TEDAVİNİN ÖNEMİ
17 Ocak 2020 - 16:01

Jinekolojik Check-Up yaşam kalitesini arttırıyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi doktorlarından Op.Dr. Burak Tatar, jinekolojik problemlerin yaşam kalitesini düşürdüğünü, rutin olarak yapılan jinekolojik check-up (kontrol) muayenelerin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.  

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi doktorlarından Op.Dr. Burak Tatar, “Jinekoloji kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır, uzman hekimine de Jinekolog denir. Son yıllarda uzayan insan ömrü ve bunun sonucunda artan jinekolojik problemler, kişiler tarafından yaşam kalitesinin arttırılması istemleri ve koruyucu tıbbın önem kazanması sonucunda rutin jinekolojik check up (kontrol) muayenelerini zorunlu hale getirmiştir.

JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ UZMANI NEDİR ?

Jinekolog, Hamilelik, Dış Hamilelik, Düşük ve Tekrar Durumu, Doğum Öncesi ve Sonrası Kontrolleri, Vajinada Gerçekleşen Kuruluk, Vajinada Oluşan Enfeksiyon Hastalıkları, Vajinada Oluşan Mantarlar, Klamidya Hastalığı, Sancılı Adet Dönemi ve Düzensizliği , Yumurtalıkta Oluşan Fibrokistler, Menopoz Çağı ve Çözümleri, Rahim Ağzı Hastalıkları, Tüp Bebek Çözümleri, Genital Bölgede Oluşan Siğiller, İdrar Tutamama ve Kontrolsüzlüğü işlemlerin yanı sıra teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak, kanserin erken teşhis ve tedavisi için hizmet vermekte, tüm jinekolojik operasyon, rahim kanseri, yumurtalık (over) kanseri, rahim ağzı kanseri (serviks), vulva kanseri gibi kliniğimizde bütün jinekolojik kanserlerin ameliyatları yapılmaktadır.  

ERKEN TANI VE TEDAVİNİN ÖNEMİ

Bu anlamda hastalıkta erken tanı ve tedavi önemlidir. Jinekolojik problemlerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Rutin olarak yapılan jinekolojik check-up (kontrol) muayeneleri hayati önem taşımaktadır.  Jinekolojik muayeneye de ilk olarak kadın hastanın öyküsü dinlenir. Jinekolojik muayeneden sonra şayet doktor gerekli görürse ultrason muayenesi de yapabilir. Günümüzdeki jinekolojik muayenelerin hemen hemen hepsinden sonra ultrason incelemesi yapılmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi