Samsun Klas Haber

Her tarafımız Korona

Her tarafımız  Korona
26 Ağustos 2020 - 6:00

SAMSUN’DA POZİTİF VAKADA HIZLI  ARTIŞ!

Samsun’un Korona Virüs risk haritası Evde Hayat Var uygulamasına göre her geçen gün kırmızıya dönüyor.Berberden, markete kamu kuruluşlarından, AVM’lere   yeni vakalar  artarak çoğalıyor.

 Samsun’da normalleşme sonrası Korona Virüs risk haritası her geçen gün kırmızıya dönerken, adeta tehlikeli sinyalleri çalıyor. Pozitif çıkan vakalar evlerine  gönderiliyor. Filyasyon ekipleri vakalara yetişemiyor.
Samsun’da Sağlık  Bakanı Fahrettin Koca’nın  tüm uyarılarına rağmen,  sokaklar sosyal mesafeye uymuyor.
 Kiminin maske taktığı kiminin takmadığı şehirde, ağız ve burnu kapatması gereken yüz maskeleri gençler tarafından da aksesuar olarak taşınıyor. Duyarlı vatandaşlar maskelerini takarken, Samsun’un risk haritası da Evde Hayat Var uygulamasına göre şehir kıpkırmızı  renge döndüğü görülüyor.
Evde Hayat Var uygulamasına göre Samsun’un risk haritası her geçen gün kırmızıya dönerken, Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü, DSİ, berberler, AVM çalışanları, düğünler, cenaze törenlerinde  başta olmak üzere  çok sayıda Covid-19 tespit edildi.
Samsun’da son günlerde Tıp Fakültesinde ise Korona Virüs sebebi ile tedavi gören hasta sayısısında hasta sayısında büyük artış gözlendiği öğrenildi.  Yine geçtiğimiz günlerde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ev karantinasında olması gereken bir ailenin düğüne gittiği, gözetim altında olan kişi ve kişilerinde restoranlarda yemek yerken Covit-19 virüsüne yakalandıkları bildirilmişti.