Samsun Klas Haber

Kentsel Dönüşümün Temeli Atılıyor

Kentsel Dönüşümün Temeli Atılıyor
13 Mart 2020 - 15:50

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’da kentsel dönüşüm çalışmalarının temelinin bu yıl içinde atılacağını açıkladı. Kentsel dönüşümde ilk etapta Kıranköy, Canik ve Toybelen var.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Mustafa Demir,  Samsun’da kentsel dönüşüm çalışmalarının temelinin bu yıl içinde atılacağını açıkladı.

TEMELİ 2020’DE ATILACAK

Samsun’da kentsel dönüşümün gerek bakanlık gerekse plan değişikliği şeklinde uygulamaya konulacağını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Kentsel dönüşüm kavramını Türkiye’nin gündemi bakan olarak ben getirdim. Kentsel dönüşümün resmi takvimi konusunda net bir şeyler açıklamıyoruz. 2020 yılında Allah’ın izniyle projelerin temelini atıyoruz ve başlıyoruz. 2020’de Kıranköy, Canik ve Toybelen’de çalışmalar başlıyor” dedi.

SIRADA 4 MAHALLE VAR

Başlayacak olan projelerin yatırım maliyetinin toplamının 1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu vurgulayan Demir, “Kıranköy’deki konut adedini, metre kare adedini arttırmayı hedefliyoruz ki merkez mahallelerdeki gerçekleştirilecek olan proje, kentsel dönüşümün önünü açsın. Biz bir tek Hastanebaşı bölgesinde kalmayacağız. Kadıköy, Kökçüoğlu, Fatih ve Yenidoğan Mahallesi’ne kadar ineceğiz. Adalet Mahallesi’ndeki dönüşümü ise plan kararlarıyla birlikte yapacağız. Bakanlık ve biz proje üretmeden, yeni bir revize plan yapıp onunla işi yapacağız” diye konuştu.

KÖR NOKTA KALMAYACAK

Gaziosmanpaşa’daki plan revizyonu çalışmasının da bitmek üzere olduğunu ifade eden Demir, “Onu inşallah plan çalışmasıyla yapacağız. Samsun’un çeşitli mahallerinde plansız. Belli bölgelerimiz de plan dışında kalmış. Bunları da inşallah gözden geçirip, plansız kör nokta bırakmayacak şekilde bu işi tamamlayacağız” dedi.

2020 YILINDA BAŞLAYACAK

Projelerin 2020 yılında gerçekleşmesinin beklendiğini de vurgulayan Demir, “Çalışmalara 2020 yılında başlayacağız. Anlaşmalar başladığında o çevrelerde ‘kira katkısı’ yöntemiyle orada yaşayanları başka yerlere taşırız. Önemli olan çalışmaların 2020 yılında başlayacak olması. Süre ne kadar sürer? 2020 yılında başlayan proje muhtemelen 2022 yılında inşallah gerçekleşme noktasında olur.” ifadesini kullandı.