Samsun Klas Haber

Neden Samsun’da Yok!

Neden Samsun’da Yok!
18 Haziran 2020 - 7:21

İstanbul’da maske takmak zorunlu oldu

Koronavirüs vakalarının tekrar artişa geçtiği Samsun’da maske takmak zorunluluğu getirilmemesi  vatandaşların tepkisine neden oldu

 42  ilden sonra İstanbul, Ankara ve Bursa’da koronavirüs önlemleri kapsamında, açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirilirken. Samsun’da bu zorunluluk yok. Vatandaşlar sokaklarda, kafelerde ne sosyal mesafeye uyuyor, nede maske takıyor.
.
BİLİM KURULU, MASKE ZORUNLULUĞU ÖNERMİŞTİ

İl Hıfzıssıha Kurullarının bölgesel illerinde salgının seyrine göre her türlü tedbiri alma noktasında yetkili olduklarını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara ve Bursa için açık alanda maske takma zorunluluğu getirilmesinin önerildiğini belirtmişti.

42 İLDE MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİ

Sağlı Bakanı Koca, dün akşam Twitter’dan yaptığı açıklamada 42 ilde maske kullanım zorunluluğu getirildiğini duyurmuştu. Bu sayı İstanbul, Ankara ve Bursa eklenerek bu rakam 45 ile çıktı.

Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz