Samsun Klas Haber

Rus Kadınların Emeği ‘Kış Fuarı Kermesi’nde

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ile Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği’nin işbirliğiyle lösemili çocuklar yararına ‘Kış Fuarı Kermes’ etkinliği düzenlendi. Dernek üyesi kadınların el emeği ürünleri ve yöresel lezzetleri tam not aldı.

Rus Kadınların Emeği ‘Kış Fuarı Kermesi’nde
28 Ocak 2023 - 5:15

Rus Kadınların Emeği ‘Kış Fuarı Kermesi’nde

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ile Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği’nin işbirliğiyle lösemili çocuklar yararına ‘Kış Fuarı Kermes’ etkinliği düzenlendi. Dernek üyesi kadınların el emeği ürünleri ve yöresel lezzetleri tam not aldı.

Samsun’da deneyimli ve alanında uzman doktorları ve gelişmiş teknolojik tıbbi ekipmanlarıyla sağlık sektöründe hizmet veren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ile Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği’nin işbirliğiyle lösemili çocuklar yararına ‘Kış Fuarı Kermes’ etkinliği düzenlendi.

27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşen etkinlik kapsamında dernek üyesi kadınlar tarafından yapılan dikiş, örgü tarzı el işi ürünler, resim, hediyelik eşya ve el sanatları ürünlerinden oluşan eserler sergilendi.

Büyük Anadolu Merkez Hastanesi lobisinde gerçekleştirilen etkinliğe; Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi, Dernek Başkanı Pervin Gündüz, hastane yönetimi ve dernek üyeleri katıldı.

SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
HHALK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi şunları söyledi: “Samsun’un en köklü 27 yıllık bir özel hastanesiyiz. Sosyal farkındalık projelerimize devam ediyoruz. Bu etkinlikler vesilesiyle iki kültürü birlikte zenginleştiriyoruz ve bir köprü kuruyoruz. Rus komşularımızın kültürleri bize çok yakın. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle hem kültürler arası diyaloğu güçlendirmeyi hem de sağlık turizminin gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Samsun’da yaşayan yaklaşık 5 bin 500’e yakın Rus vatandaşı var. Yöresel lezzetlerini, el emeği resimlerini ve el işi ürünlerini sergilemelerini sağlıyoruz..

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI UNUTMADIK
Kış Fuarı Kermes etkinliğinden elde edilecek gelirin lösemili çocuklara bağışlanacağını belirten Hakan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Dernek yönetiminin isteği doğrultusunda etkinliktan elde edilecek geliri LÖSEV Vakfı aracılığı ile lösemili çocuklara bağışlayacağız. Hastane yönetimi olarak bu hayırlı girişime destek sunmaktan dolayı son derece mutluyuz.”

SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİYORUZ      
KATRUS Derneği Başkanı Pervin Gündüz de “Kış Fuarı etkinliğini ilk defa gerçekleştiriyoruz. Dernek yönetimi olarak bir hayır kurumuna bağış yapmayı planlıyorduk. Kendim de doktor olduğum için lösemili çocukları kendime daha yakın gördüm. Aynı zamanda onkoloji hastası çocukların ne kadar zorlu bir tedavi sürecinden geçtiklerini de biliyorum. O nedenle böyle bir karar aldık. Bize bu imkanı sağladıkları için de Büyük Anadolu Hastaneleri’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ÜRÜNLER YAPILDI
Fuarda sergilenen ürün çeşitlerinden de bahseden Dernek Başkanı Gündüz, sözlerinin son bölümünde şunları söyledi: “Sergimizde geri dönüşüm atıklarından yapılan el yapımı dekoratif ürünlerin yanı sıra hediyelik eşya, el örmesi kazaklar ve resimler yer alıyor. Soydaşlarımızı bu tarz etkinlikler vesilesiyle yetenek ve becerilerini daha da geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Unlu mamuller ve pasta tarzı el yapımı yöresel lezzetlerini de sergileme imkanı buluyorlar. Sosyal dayanışmaya büyük ölçüde katkı sağlamış oluyoruz.”