Samsun Klas Haber

Ne Zaman Düzelecek Bu Hastane…

Ne Zaman Düzelecek Bu Hastane…
05 Eylül 2019 - 8:19

NE ZAMAN DÜZELECEK BU HASTANE

SAMSUN  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  otomasyon sisteminnin süreki arızalanması hastaları ve hastaları perişan etti

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yıllardır yaşanan bitmek bilmeyen sorunlar  bir türlü son bulmak bulmuyor. Hastane otomasyon sisteminin sürekli arızalanıp devre dışı kalması, hastaların mağdur olmasına neden oluyor.

Sürekli arıza yapan ve devre dışı kalan bilgisayar otomasyon sistemine bir çözüm bulunamadığı için hastaların resmi kayıt işlemlerinde problemler yaşanıyor. Hasta ve hasta yakınları polikilniklere  kayıt yaptırmak için donan sistemin tekrar açılması için  saatlerce beklerken, ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına sebep oluyor. Hastalar,” açıldığından bu yana sorunlar bitmiyor. Ne zaman Düzelecek bu hastane, her gelişimizde rezil oluyoruz” diye konuştular.

 KANTİNLERDE VATANDAŞ SOYULUYOR

Hastane dışı ve içinde bulunan kantnlerde ise uygulalan fahiş fiyatlar vatandaşın canını yakıyor. bir kutu meyve suyun marketlerde 60 kuruşu satılırken hastene kantininde 3.5 TL’ye  bir simitin 1 lira iken 1.5 TL’ye satılması  diğer temel ürünlerde uygulanan aşırı yüksek fiyatlar, vatandaşları isyan ettiriyor. Alışverişlerde fiş kesilmemesi nedeniyle vergiden de kazanç sağlanıyor.

Hastalar bu duruma müdehale edlmemesi karşısında ise birileri kollandığını iddia ettiler.