Samsun Klas Haber

Sağlık-Sen’den Döner Tepkisi

Sağlık-Sen’den Döner Tepkisi
17 Temmuz 2020 - 7:03

Sağlık-Sen’den döner sermaye sistemine tepki – samsun haber

Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer, “Fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, hak gaspeden , alın terini yok sayan, bu çarpık döner sermaye sistemine bir an önce son verilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sağlık çalışanları Samsun Kadın Doğum Hastanesinin önünde basın açıklaması yaptı. Sağlıkta döner sermayede haksızlık yapıldığını kaydeden Biçer, durumu protesto ettiklerini söyledi.

Biçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık hizmetlerinde sunulan hizmetin, verilen emeğin, dökülen alın terinin tamamı ortaktır ve tüm çalışanlarındır.
Ne yazık ki dökülen ortak alınteriyle yeşeren nimetin paylaşımında yerini ; haksızlığa , adaletsizliğe bırakmaktadır. 2004 yılında, sağlıkta yeni döneme geçiş sürecinde önemli sorunların çözümünde anahtar rol görmesi amacıyla tüm sağlık tesislerinde uygulanmaya başlayan döner sermaye sistemi, ilk yıllarda başarıyla uygulanmışsa da gelinen nokta da işlevini yitirip , kronik bir sorun halini almıştır. Bu sistem nedeniyle özellikle son 6-7 yıldır, meslek ve unvan bazındaki fark hak edişler, sağlık çalışanları arasında memnuniyet sınırlarının ötesinde ne yazık ki kargaşaya yol açmıştır. Sistem, gerek hekimler arasında gerekse hekim dışı sağlık çalışanları arasında dengeli ve hakkaniyetli bir paylaşıma imkan vermemektedir.”

 


Biçer açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, hak gaspeden , alın terini yok sayan, bu çarpık döner sermaye sistemine bir an önce son verilmelidir. Kamu hizmetlerinde çözüm yerine sorun üreten bir sistem , sadece çalışanları değil , herkesi sorunun bir parçası haline dönüştürür ve belli bir aşamadan sonra herkese zarar verir. Sağlık sistemini tehdit eden döner sermaye sistemi, maalesef hızla bu yönde ilerliyor.
Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını sarsan , iş başarısını ve huzurunu olumsuz etkileyen , hak kayıplarına yol açan ve çalışanları meslekten soğutan döner sermaye sisteminin bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu yöndeki çağrımızı bir defa daha tekrarlıyoruz. Hakkaniyeti esas alan döner sermaye sisteminin oluşturulması mümkündür ve bunu her platformda muhataplarımızla paylaştık. Yol yakınken, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, sağlık çalışanlarının yüzü güldürülmelidir.”