Samsun Klas Haber

Doktorlar Greve gitti!…

Samsun’da hastanelerde doktorlar iş bıraktı.

Doktorlar Greve gitti!…
15 Mart 2022 - 5:46

Samsun’da hastanelerde doktorlar iş bıraktı.

Doktorlar çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep ederken, grev bugünde devam edecek.

Samsun’da doktorlar ve sağlık çalışanları, Türkiye’de olduğu gibi dün kamu hastanelerinde greve gitti. Bugünde devam edecek grevde aciller dışında sağlık hizmeti verilmeyecek.

TALEPLERİNİ GÜNDEME TAŞIDILAR

Samsun Tabip Odası ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) hastanelerin önünde eylem yaparak taleplerini gündeme taşıdı.

FURTUN:EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Funda Furtun, “Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız. Beyaz yürüyüş, Beyaz Forum, Beyaz Nöbetlerle acil taleplerimizin karşılanmasını, sesimize kulak verilmesini defalarca istedik. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz “dedi.

SES TALEPLERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak ise açıklamasında şunları kaydetti;” Şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ çıkarılsın, mobbing ve baskılar son bulsun. Performans, ek ödeme değil, insanca yaşamaya yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyacak temel ücret sağlansın. 3600’den 7200 kadar kademeli ek gösterge uygulansın. OECD ortalamasında kadrolu güvenceli personel istihdamı yapılsın. Taşeron çalışma ortadan kaldırılsın. Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın. Ceza yönetmeliği kaldırılsın. Covid-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilsin. Her işyerine kreş açılsın, sağlık emekçileri çocukları ile işleri arasında tercih yapmak zorunda kalmasın. Asistan Hekimlerin aralıksız çalıştırılmalarına son verirsin. Nöbetleri üç günde bire indirilsin nöbet sonrası izin hakları kullandırılsın. Yine Asistan Hekimlere dayatılan angaryalar ve uygulanan Mobbinglere son verirsin.Kamu sağlık kurumları daha demokratik bir yapıya kavuşturulsun “ifadelerini kullandı.  Samsun’da doktorlar ve sağlık çalışanları, Türkiye’de olduğu gibi dün kamu hastanelerinde greve gitti. Grev bugünde devam edecek.

Kaynak/Hedef Halk  Gazetesi Zekeriya FIRAT