Samsun Klas Haber

Samsun’da Hasta sayısında Düşüş Var!

Samsun’da Hasta sayısında Düşüş Var!
25 Aralık 2020 - 5:03

Bakan Koca’dan Samsun’a iyi haber

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca  Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada vaka sayısında yüzde 55 düşüş gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Koca’dan Samsun’a iyi haber– Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı ve mutasyon gündemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca, toplantı sonrası Samsun’daki vaka sayılarıyla ilgili “Samsun’da yüzde 55, düşüş sağlandı” dedi

YÜZDE 55 DÜŞTÜ

Bakan Koca’dan Samsun’a iyi haber– Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı ve mutasyon gündemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca, toplantı sonrası Samsun’daki vaka sayılarıyla ilgili “Samsun’da yüzde 55, düşüş sağlandı” dedi İllerin günlük vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koca, “Günlük vaka sayılarında, Gaziantep’te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de yüzde 60, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Trabzon ve Adana yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay yüzde 48, Kayseri ve Kocaeli yüzde 45 düşüşler sağlandı. İstanbul’da vaka sayısında önemli oranda düşüş sağlanırken, hastane yatışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı” dedi.

AŞI GÜVENİLİR

Bakan Koca, Çin’den gelecek aşıya ilişkin, şunları söyledi: “Bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleriyle aşının ülkemizde kullanılması konusunda kendi insanımızda gösterdiği etkiden emin olduk. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz. Erken dönemde aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında, bu giderek daha artmış olacak.” Kovid-19 aşı planlamasına dair açıklamalarda bulunan Koca, “Birinci aşamada 9 milyona yakın kişinin olduğunu söyleyebilirim” dedi.


İllerin günlük vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koca, “Günlük vaka sayılarında, Gaziantep’te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de yüzde 60, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Trabzon ve Adana yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay yüzde 48, Kayseri ve Kocaeli yüzde 45 düşüşler sağlandı. İstanbul’da vaka sayısında önemli oranda düşüş sağlanırken, hastane yatışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı” dedi.