Samsun Klas Haber

Samsun’da Korona Yayılıyor!

Samsun’da Korona Yayılıyor!
14 Ağustos 2020 - 7:50

SAMSUN’DA HASTANELERDE KORONA ALARMI

Samsun’da Kurban Bayramı sonrası ve fındık işçilerinin farklı illerden şehre gelmesiyle  koronavirüs vakalarının tekrar artış göstermeye başladığı bu kapsamda hastanelerde ilave tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Samsun’da koronavirüs salgınına yönelik yapılan tüm uyarılara rağmen ‘günlük pozitif vaka’ sayısındaki artış dikkat çekerken, tedbirlere bazı uymayan vatandaşların hem kendilerini hem de çevredekileri tehlikeye atması şaşkınlık yaratıyor.

BAKANLARLA GÖRÜŞÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadele konusunda Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile video konferans üzerinden toplantı yaptı.  Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dikkat çeken vaka artışlarını, ihtiyaçları ve gerekli tedbirleri değerlendirdik” ifadelerine yer vermişti.

POLİKLİNİKLER KAPATILDI

Çarşamba ve Bafra İlçelerinde ise Sağlık Bakanlığı ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında kırmızı alanların önceki günlere oranla oldukça yoğun olduğu gözlendi. Bafra Devlet Hastanesi’nde dahiliye ve cildiye polikliniklerinin hasta muayanesine kapatıldı iddia edildi.

FINDIK SEZONU AÇILDI

Öte yandan Kurban Bayramı’nda tatili sonrası  fındık toplama sezonunun başlaması iledüğün salonlarının yeniden açılması vaka sayılarının artmasına neden oldu. Temasın kaçınılmaz olduğu fındık bahçelerinde çalışmak için Samsun’a gelen işçilerin bölgedeki hareketi ise endişeyi artıyor.

HAYALET HASTALARA DİKKAT 

Ayrıca uzmanların en büyük endişesi ise ‘hayalet hasta’olarak adlandırılan koronavirüs bulgusu göstermeyen hastalar olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu hastaların hiçbir önlem almadan ortalıkta dolaştığını ve bunun da buluştırma riskini daha da artırdığını belirtti.

Kaynak: Samsun Gazetesi