Samsun Klas Haber

Samsun’da Koronavirüs Muskası

Samsun’da Koronavirüs Muskası
24 Mart 2021 - 5:41

Samsun’da Korkunç İddia

Korornavirüs’ün tavan yaptığı Samsun korkunç bir iddia ile sarsıldı.Kendilerini din görevlisi olarak tanıtan bir takım kişilerin Coronavirüsten korunmak için para karşılığı ‘muska’ yazıp milleti dolandırdığı iddia edildi.

Vakaların pik  yaptığı Samsun’da koronavirüs’e karşı muska

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı koronavirüs  haritasında vaka sayısı ile birinci olan Samsun’da, kendisini din görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin, vatandaşları ‘muska yazarak’  koronavirüsten koruduklarını belirterek vatandaşları dolandırdığı öğrenildi.

DOLANDIRICILARA GÜN DOĞDU

Koronavirüse karşı muska yazılımının vakaların artmasıyla  yayıldığını söyleyen Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk, “Dini suiistimal eden şarlatanlara pirim vermeyelim. Korona muskası diye bir şey yoktur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise  sosyal medya hesabından, 13- 19 Mart tarihleri arasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova oldu. En çok vakanın görüldüğü ilk 3 il Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. Haftalık verilere göre; Samsun, her 100 bin kişide 508,97 vaka ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu