Samsun Klas Haber

Zabıta Göz Açtırmadı.

Zabıta Göz Açtırmadı.
23 Şubat 2023 - 6:12

İlkadım ilçe genelinde pide fırınları, lavaş, yufka üretimi yapan imalathaneler denetleyen ekipler, fiyat tarifesi, gramaj, ürünlerin son kullanma tarihleri, ruhsat ve işyerlerindeki hijyen kurallarını denetledi. 2 grup halinde 10 kişinin görev yaptığı denetimde ekipler 12 pide fırını, 11 yufka, 6 lavaş imalathanesi olmak üzere toplamda 29 işyerini titizlikle denetledi. Denetimlerde hijyen kurallarını hiç sayan 3 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Toplum ve halk sağlığını önemsediklerini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi konusunda her türlü tedbiri aldıklarını, denetimlerin önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini söyledi.

HALK SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da, ”Herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için zabıta denetim ekipleri oluşturduklarını ve denetimlerin 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Denetimlerdeki esas amacın ceza kesmek olmadığını vurgulayan Başkan Demirtaş “Amacımız İlkadım’lıların sağlığını korumak ve gözetmek. Halk sağlığı her şeyden önce gelir. İlkadım Belediyesi olarak yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri kullanarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Denetimlerimiz aksatılmadan bir program dahilinde kesintisiz sürecek” dedi.