Samsun Klas Haber

İlkadım’da ATOM büyüyor

İlkadım Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda hizmete sunduğu ATOM” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü araç filosunu genişletiyor.

İlkadım’da ATOM büyüyor
27 Ekim 2022 - 4:25

İlkadım’da ATOM büyüyor

İlkadım Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda hizmete sunduğu ATOM” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü araç filosunu genişletiyor.

Sıfır Atık seferberliğine ilk olarak belediye hizmet binası içerisinde yaptığı revizyonlarla uyum sağlayan İlkadım Belediyesi, kısa sürede ‘Sıfır Atık’ anlayışıyla israfın önüne geçmek ve çevre duyarlılığını artırmak için yürüttüğü “ATOM” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü ile projenin de öncüsü olmayı başardı. İlçe sakinlerinden de tam destek alan proje için araç filosuna bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda her mahallede haftanın belirli günleri mobil atık toplama otobüsü belirli bir program doğrultusunda mahalleleri geziyor. Mobil atık aracına atıklarını getiren vatandaşlar biriktirdiği geri dönüşebilen materyalleri kilogram ya da litre başına TL karşılığı ücretini anında alıyor.

YENİ ARAÇLAR HİZMETE SUNULUYOR
Başkan Necattin Demirtaş, “Atıkları kaynağında ayrıştırmayı hedeflediğimiz projemiz kapsamında mahalle muhtarları ile belirlenen atık getirme noktalarında görev yapmak üzere; tek araçla başlattığımız uygulamaya bir yenisini eklediğimiz Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsünün yanı sıra 1 adet acil müdahale aracı ve 1 adet denetim aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ATOM aracımız vatandaşlarımızın biriktirmiş oldukları atıkları nakite çevirirken, konutlarda oluşan kâğıt-karton, plastik, metal, cam ambalaj atıkları, atık pil, elektrikli-elektronik atık ve bitkisel atık yağları ise, Alo Atık Hattı “444 55 06” numarasını arayan vatandaşlarımıza ulaşan ekiplerimiz, bir bedel ödemeden ücretsiz bir şekilde geri dönüşüme kazandırıyor. Böylece atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım faaliyetlerinin doğru bir akış ile sürdürülmesine katkı sağlanıyor” dedi.

YOĞUN İLGİ SÜRPRİZLERLE DESTEKLENECEK
Geri dönüşümde atık toplama işini kaynağından toplanıp milli ekonomiye kazandırmak noktasında Güzeldere Mahallesi’nde inşası tamamlanan Karadeniz’de tek olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kullanarak “Sıfır Atık” projesine belediye olarak destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, ”Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İlkadım bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Seyyar atık getirme merkezleri de bu hedeflerimize destek olacak ve daha fazla vatandaşımızın geri dönüşüme katılmasını sağlayacak önemli bir uygulama. Hemşehrilerimizin teveccühü ve artan ilgisi ile projemiz genişleyerek büyüyecek ve gelecekte bu kampanya çerçevesinde ses getirecek sürprizlerimiz olacak. Tüm vatandaşlarımızda destek bekliyoruz” diye konuştu.