Samsun Klas Haber

19 MAYIS Atakum’da Bambaşka

19 MAYIS Atakum’da Bambaşka
20 Mayıs 2020 - 4:15

Atakum’da 19 Mayıs Coşkusu

Atakum Belediyesi, Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı, kurtuluşun simge kenti Samsun’da, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan yurttaşlara, sokak etkinlikleri ile 19 Mayıs coşkusu yaşattı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti onun istediği seviyeye çıkarabiliriz. Cumhuriyeti çağdaş, modern ülkelerle yarışabilir bir şekilde yaşatmalıyız. Bu bizim görevimiz. Eğer yapamazsak bilin ki ‘bu topraklarda geleceğimiz yok’ demektir” diye konuştu.

 

Atakum Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Milli Mücadele dönemini başlatmasının 101. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan yurttaşlara taşıdı. Atakum Belediyesi’nin #YüzyılınRotası adı altında 16 Mayıs’ta başlattığı dijital kutlama programı, 19 Mayıs’ta gerçekleştirilen sokak etkinlikleri ile Atakum’un dört bir yanında coşkuya dönüştü. Kuva-yı Milliye sahnesine dönüştürülen TIR, üstü açık otobüs, marş çalan araçlar ve programa gönüllü olarak katılan vosvos kulüp üyeleri, klasik otomobillerle ilçenin dört bir yanına ulaştı. Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ile kırmızı beyaz renklerle donatılan araçlar marş ve müzik yayını yaptı. #YüzyılınRotası sokak etkinliklerinde yurttaşları eşi Av. Gülay Deveci ile birlikte selamlayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Evlerindeki tüm hemşehrilerimiz bayram coşkusunu yaşasın diye kutlama ekiplerimizle Atakum’un her yerindeyiz. Hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı hem Ramazan Bayramınızı hem Atatürk’ün doğum gününü hem de kandil gecenizi kutluyorum. Bu kadar kutlu anlar bugünde toplanmış. Ne kadar mutlu bize” dedi.

KUVA-YI MİLLİYE TIR’INDA TİYATRO TEMSİLİ

Belediye ekiplerince dorse bölümü tiyatro sahnesine dönüştürülen Kuva-yı Milliye TIR’ı, kentin ana arterlerinde dolaşarak yurttaşlarla buluştu. Özel tasarım gezici sahnede, Kuva-yı Milliye dönemi kostümleri giyen ve ellerindeki bayraklarla Atakumluları selamlayan Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları büyük ilgi topladı. Mobil sahnenin durakladığı noktalarda Samsunlu usta tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem ve ekip arkadaşları, Kuva-yı Milliye ve Şu Çılgın Türkler adlı oyunların önemli bölümlerini sahneledi. Tiyaro temsilini izleyen bazı yurttaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kutlama programını, ellerindeki bayraklarla pencere, balkon ve çatılardan takip eden ilçe sakinleri Samsun’un Mustafa Kemal Paşa’yı bağrına bastığı günün 101. yıldönümünde büyük coşku yaşadı. Atakum Belediyesi’nin üstü açık etkinlik otobüsü ve marş çalan araçları; kentteki toplu konut alanları, cadde ve sokakları dolaşarak bayram coşkusu yaşattı.

19.19’DA BALKONLARDA İSTİKLAL MARŞI

Akşam saatlerinde Atakent Bulvarı üzerindeki tören alanında devam eden kutlama etkinliklerinde coşku zirveye ulaştı. Özel ışık ve ses sistemleri ile donatılan Kuva-yı Milliye TIR’ında usta sanatçı Yaşar Gündem ve ekibinin sahnelediği temsil, izleyenlere duygu dolu