Samsun Klas Haber

Atakum’da 23 Nisan

Atakum’da 23 Nisan
24 Nisan 2020 - 7:29

Atakum balkonlarında 23 Nisan coşkusu

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. yılı koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Atakum’da balkonlarda kutlandı.

İlçe sakinleri, Atakum Belediyesi’nin üstü açık otobüsle bando turu, marş çalan araçlar ve Lozan Caddesi’ndeki İstiklal Marşı töreni ile kentin dört bir yanında coşku dolu anlar yaşadı. Farklı mahallelerde balkonlarındaki yurttaşlara hitap eden Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bayramı sokaklarda, meydanlarda kutlayamıyoruz. Büyük bir afetle karşı karşıyayız ama aşacağız. Önümüzdeki bayramları daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlması kapsamında evlerinde kalan Atakumlular, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Atakum Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sokak etkinlikleri ile coşku içerisinde kutladı. 23 Nisan hazırlıklarına erken başlayan ilçe sakinleri, evlerinin balkonlarını günler öncesinden süsleyerek bayraklar astı, kırmızı-beyaz renklerle donattı. “Balkonda Bayram Var” adlı özel sokak etkinlikleri hazırlayan Atakum Belediyesi, çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin eşi Av. Gülay Deveci ile birlikte katıldığı etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Başkan Deveci, farklı mahallelerde balkonlarındaki yurttaşlara hitap etti.

 MARŞ ÇALAN ARAÇLAR MAHALLELERİ GEZDİ

Atakum Belediyesi’nin “Balkonda Bayram Var” etkinlikleri, marş çalan araçların turu ile başladı. Kentin farklı güzergahlarında yol alan belediye araçları, toplu konut alanlarında dinleti molaları verdi. Atakumlular, mikser başına geçen DJ İnanç Seven’in çaldığı marşlar ve müzik parçalarına evlerinin balkon, pencere ve çatılarından eşlik etti. Turun dinleti noktalarında yurttaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakumlu çocuklara Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ilişkin bilgiler verdi. Dünyanın yaşadığı afetin Atakum’daki bayram coşkusuna engel olamadığını hatırlatan Deveci, “Önümüzdeki yıllarda bayramlarımızı daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi. Etkinlik sırasında Atakumlu bir çocuğun okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

 ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE BANDO TURU

Üstü açık otobüsle Atakum’u turlayan Milli Egemenlik Bandosu da Atakumlulara renkli anlar yaşattı. Marşlar ve çocuklara özgü parçalar seslendiren bandoya yurttaşlar balkon, pencere ve çatılarda eşlik etti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci de bando ile birlikte kent turu yaptı. Yurttaşları selamlayan Başkan Deveci, çocukların bayramını kutladı. Atakumlular, marşlara hep bir ağızdan eşlik ederken çocuklar da alkışları ile tempo tuttu. Milli Egemenlik Bandosu’nun Atakumlular için gerçekleştirdiği 23 Nisan özel turu büyük ilgi topladı. Evlerinden bando turu yapan otobüsün fotoğraf ve videolarını çeken Atakumlular, sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaptı.

 TÜM TÜRKİYE İLE BİRLİKTE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Atakum Belediyesi’nin “Balkonda Bayram Var” etkinlikleri akşam saatlerinde de devam etti. Kırmızı-beyaz renklere bürünen Lozan Caddesi’ndeki tören alanında dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açan belediye emekçileri, balkonlarındaki yurttaşlarla birlikte marşlar söyledi. Saatler 21.00’i gösterdiğinde tüm Türkiye ile beraber İstiklal Marşı okundu. Yakılan meşaleler ile aydınlanan tören, havai fişek gösterisi ile sona erdi.