Samsun Klas Haber

Milletvekili Hancıoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Yayınladı…

Milletvekili Hancıoğlu’nun  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Yayınladı…
19 Mayıs 2022 - 3:53

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımın ve ulusumuzun kaderini değiştiren tarih olan 19 Mayıs 1919’un, 103. yıl dönümünü milletçe, hep birlikte kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Yıkım, çaresizlik ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü o zor koşullarda bile asla umutsuzluğa düşmeyen, ‘kurtuluş ışığı’nı görebilen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yaktığı özgürlük meşalesi, dalga dalga yayılarak bütün yurdu aydınlattı ve bugün hâla aydınlatmaya devam ediyor.

Cumhuriyetimizi, kuruluş değerleri ışığında sonsuza dek yaşatma görevini ve 19 Mayıs tarihiyle özdeşleşen ‘bağımsızlık meşalesini’ Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, bunu “Ey Türk Gençliği, Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleriyle nitelemiştir. İşte bu nedenle gençliğimiz, Cumhuriyet’imizin teminatıdır.

Mustafa Kemal Paşa’nın, Samsun’a çıkarken yüreğinde taşıdığı kararlılık, milletimize duyduğu güven, bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisi, bugün hepimiz için en değerli öğretidir. Bunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Bu değerler ve ilkeler, bizler için daima yol gösterici olacaktır.

Bu düşüncelerle, ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyor; vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”