Samsun Klas Haber

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı
30 Ekim 2021 - 4:50

Samsun’da Cumhurriyet Bayramı  Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan’ın şehit olması nedeniyle buruk kutlandı

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Samsun Valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Cumhuriyet’in 98. yılı dolayısıyla Samsun Valisi Zülkif Dağlı, valilikte protokol üyelerini kabul etti.

Ardından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda devam eden törende Vali Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Camcı, vatandaşların bayramını tebrik etti. Burada konuşan Vali Dağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç bir devlet olduğuna işaret ederek, “Bugün 2023, 2053 ve 2071 vizyonu hedefine odaklanarak yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu

Samun’da başta Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi olmak üzere  Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atakum Kadın Konseyi Cumhuriyet Bandosu ise gösterilere renk kattı. Birbirinden renkli etkinlikler vatandaşlar tarafından merakla takip edildi.

Etkinlikler kapsamında  başta Atakum olmak üzere Atatürk’ün arabası modellemesinin sergilenmesiyle başladı. İçerisinde Atatürk’ün ve kendisini Samsun’a geldiğinde karşılayan Kavaklı Cevdet’in balmumu heykellerini barındıran araba ile binlerce kişi hatıra fotoğrafı çekindi.

BANDO TAKIMI BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Araç 7’den 77’ye herkesten büyük ilgi gördü. Bayram programı Atakum Kadın Konseyi Cumhuriyet Bandosu gösterileri ile devam etti. Tamamı 18-65 yaş arası kadınlardan oluşan Bando ekibi, Ayşegül Tekay ve Mine Yavuzel’in şefliğinde Bulvar AVM meydan alanında ve Gazi Caddesi üzerinde performans sergiledi. Bando ekibi büyük bir çoşku yarattı ve milli duygulara dokunarak izleyenlerden büyük alkış aldı

 

“Cumhuriyet’in yaşaması için

Atakum Belediyesi ile Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi iş birliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Atakum’da kutlandı. Samsun’a düşen şehit ateşi nedeniyle buruk kutlanan bayramda Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Biz bu ülkenin geleceği, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için şehit olmaya varız” dedi.

Atakum Belediyesi ile Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi iş birliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri gerçekleştirildi. Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan’ın şehit olması nedeniyle buruk kutlanan bayramda halk müziğinin muhteşem sesi Sevcan Orhan, Taylan Bayri ve DJ Selo sahne aldı. Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin sahil bölümünde gerçekleşen konsere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Gülay Deveci, Yeşilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konsere katılanlara seslenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sevgili gençler bundan önceki şehitlerimiz ve bugün defnettiğimiz şehidimiz siz bu ülkede mutlu yaşayasınız geleceğiniz huzurlu, mutlu olsun diye şehit oldular. Biz bu ülkenin geleceği, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için şehit olmaya varız” ifadelerini kullandı.