Samsun Klas Haber

Samsun’da Turist sayısı artıyor

Samsun’da Turist sayısı artıyor
04 Ekim 2019 - 8:26

2019’un ilk 9 ayında gelen turist sayıları açıklandı

SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun’da turist sayısında geçen yıllara göre artış olduğunu belirterek, 2019 yılın ilk 9 ayında turist sayısı 630 bine ulaştığını söyledi

Samsun Turizm ve İş Adamları Derneğinden (SAMTİAD) Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun’da turist sayıları geçen yıla göre artış gösterdiğini söyledi. Başkan Öztürk, 2019 yılın ilk 9 ayında turist sayısının 630 bine ulaştığını kaydetti.

630 BİN TURİST GELDİ

Samsun’un turizm açısından geliştiğini belirten Öztürk, “Samsun’da son 14 senenin verilerine bakıldığında turist sayısında artış gözlemlendi. 2018 yılında Samsun’a 523 bin turist gelirken, 2019 yılının ilk 9 ayında 580 bini yerli, 50 bini yabancı turist olmak üzere toplamda 630 bin turist geldi” dedi.

DOĞA TURİZİMİ ÖN PLANDA

Samsun’da doğa turizminin ön plana çıktığını kaydeden Öztürk, ” Samsun’da pazarlanabilecek turistlik bölgelere baktığımızda doğa turizmi ön plana çıkıyor.  Samsun’un Havza 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi, Havza kaplıcaları, Ladik Akdağ Turizm Merkezi, Ayvacık Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Vezirköprü Turizm Merkezi, Bafra Turizm Merkezi ve 19 Mayıs Turizm Merkezi şeklinde 7 önemli bölgemiz var. Bu bölgelerimizi tanıtmak bu anlamda Samsun’a çok büyük katkı sağlayacaktır. Bütün Samsun halkı birer turizm elçisi gibi davranırsa, Samsun turizmine katkı sağlanacaktır. 2010 yılında Samsun’da turistlik belgeli otel sayısı 5 iken bugüne baktığımızda 31 adet turistlik belgeli otel sayısına ve 4 binin üzerinde yatak sayısına ulaşmış durumdayız. Bu durum aynı zaman da Samsun turizmine istihdam yaratma açısında da çok önemlidir” şeklinde konuştu.

1 TL’YE YABANCI DİL ÖĞRETECEĞİZ

Turistleri çekmek için yabancı dilin çok önemli olduğunu ifade eden Öztürk, “Samsunlular olarak öncelikle yabancı dil öğrenmemiz gerekiyor.  Bir sivil toplum kuruluşu olarak dil eğitimi veren bir üyemiz ile saati 1 TL gibi bir rakamla İngilizce eğitimi vermeyi planlıyoruz. Eğer gelen bir turiste yabancı dille bir bölgeyi anlatamazsanız, o turist nereye gideceğini, ne yapacağını bilemez. Bu da Samsun’un turistlik yerleri ile ilgili yapmamız gereken önemli adımlardan bir tanesidir”

EN ÇOK TURİST ÇEKEN YERLER

Başkan Öztürk turistlerin en çok ziyaret ettiği yer ise şöyle sıraladı: 468 bin ziyaretçi sayısı ile Bandırma Gemi Müzesi ilk sırada yer alıyor. Bandırma Gemi Müzesi’ni 99 bin ziyaretçi sayısı ile Batıpark Amazon Köyü izliyor. 3. sırada 75 bin ziyaretçi ile Gazi Müzesi, 4. sırada 22 bin ziyaretçi sayısı ile Kent Müzesi, 5. sırada 21 bin ziyaretçi ile Panorama Gösterim Merkezi, 6. sırada, 8 bin ziyaretçi ile Bafra Arkeoloji Müzesi yer alıyor.

Kaynak: 2019’un ilk 9 ayında gelen turist sayıları açıklandı