Samsun Klas Haber

Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Sokak Hayvanlarını Unutmadı
28 Nisan 2020 - 5:25

SOKAK HAYVANLARININ DOSTU
Samsun ‘da yaşamını sürdüren 2 çocuk annesi iş kadını Marina Mogutova (Yavuz) bu zor günlerde aç kalan sokak hayvanlarını besleyerek örnek bir davranış sergiliyor.

Topyekün Korona Virüs ile mücadele ederken sokak hayvanlarını unuttuk.  Ancak onları unutmayanlarda vardı. Marina Mogutova (Yavuz) adlı  vatandaş hazırladığı yemeklerle sokak hayvanlarını doyuruyor.

Marina Mogutova (Yavuz) sokak hayvanlarının dostu olmuş. Korona nedeni ile yaşam ve iş hayatı durduğu için boş zamanlarını sokak hayvanlarına destek olarak geçirmeye başlayan Marina Mogutova (Yavuz) haftada 2 gün 150 paket yemek hazırlayıp dağıtıyor.
Özellikle sokak hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısı olan bölgelere bu dağıtımlarını gerçekleştiriyor.
Tekkeköy ve Canik bölgesinde sanayi sitelerine, ilkadım bölgesinde çevre yolu ile 2. Bulvar yolu arasına, Atakum da ise yazlıklar bölgesi Altınkum,Çatalçam ve Taflan yol deniz arasına yiyecekleri dağıtıyor.

 

HEDEF DAHA ÇOK HAYVANA ULAŞMAK
Bu örnek çalışması ile toplumdan destek almaya başlayan Marina Mogutova (Yavuz) daha çok yardımseverle daha çok sokak hayvanlarına ulaşmayı hedeflediğini belirterek, ” Korona devam ettiği sürece sokak hayvanları aç kalacak, bu nedenle hafta da 2 gün yaptığım dağıtımı duyarlı insanların desteği ile 4 güne çıkaracağım. Ben görüyorum ki bu yardımı her geçen gün artan desteklerle daha çok yardımseverle bir araya gelerek kurumsal bir çalışma haline getireceğiz. Bu konuda Ilgili kamu kurumları ile de işbirliği yapacağız.

YAŞAMDAN DERSLER ÇIKARMALIYIZ
Mogutova Ramazan’ın bolluk ve bereket ayı olduğunu da belirterek,”Projeler hazırlatıp sokak hayvanlarının başta beslenme, sağlık ve barınma sorununa elimizden geldiğince çözüm olacağız. Ayrıca korona günlerinde zaman geçirmek isteyen insanlar TV karşısında ya da sosyal ağlarda zaman geçirmeye çalışıyorlar.Yaşadığımız günlerden ders çıkarmalıyız. Ramazan ayı bolluk bereket ayıdır. İftar ve sahurdan artan yiyecek ve ekmekleri birleştirerek etrafımızdaki sokak hayvanlarına versek, hiç aç hayvan kalmaz. Böylece ramazan ayının nimetleri ile sevap işlemiş oluruz.” dedi