Samsun Klas Haber

önce göz yumdu, şimdi yıkacakmış!

önce göz yumdu, şimdi yıkacakmış!
04 Mayıs 2020 - 7:57

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, inşaat halindeyken yıkım kararı alındığı halde göz göre göre bitirilen kaçak bina ile ilgili gereğinin yapılacağını söyledi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu’nun ortaya çıkardığı ve kaçak olduğu için geçen yıl Belediye Encümeni’nin yıkım kararı almasına rağmen tamamlanan bina için, “Konu takibimde ve gereğini yapacağız” dedi.

İLAVE İŞLER YAPILMIŞ

Söz konusu binanın yıkım aşamasında olduğunu belirten Başkan Demirtaş, “Encümenin aldığı yıkım kararının ardından binada ilave işler yapılmış. Bina sahibinin bazı itirazları varmış. Yapı kayıt belgesi almışlar fakat sonrasında o belgeyi iptal etmişler. O iptalin kaldırılması için dava açılmış. Kaldırıldığı zaman da meşru zemine geliyormuş” açıklamalarında bulundu.

TAKİP EDECEĞİM

Bina ile ilgili yasal prosedürün devam ettiğini vurgulayan Demirtaş, “Ben konuyu takip edeceğim. Şimdi tekrar inceletiyoruz. Arkadaşlarımız tekrar söz konusu binaya giderek incelemelerde bulunacak ve yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

KAYNAK: SAMSUN GAZETESİ

MERVE İLHAN