Samsun Klas Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsunlularla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsunlularla buluştu
17 Mart 2019 - 8:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsunlularla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Büyük Samsun Buluşması’na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da SAYSİAD ve SAMKON tarafından düzenlenen Büyük Samsun Buluşması’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Samsunluları, geceye katılan Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay’ın şarkısı ile selamladı.

Erdoğan, “Cennet Gözlü Samsunlulara sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. SAMKON ve SAYSİAD’A bu gece için teşekkür ediyorum. Geceye Samsun’dan ve İstanbul’dan katılan

kardeşlerime hoşgeldiniz diyorum. Samsun’un öz evladı Orhan Gencebay başta olmak üzere sanatçı kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim yol arkadaşlığımız daim etsin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Samsun’a 6 defa gittiğini hatırlatan Erdoğan, “Her defasında büyük bir sevgi ile muhabbetle karşılaştım. 3 Mart’ta Cumhuriyet Meydanı’nda coşku dolu bir miting gerçekleştirdik. Samsunlu hemşehrilerimizden 31 Mart için destek istedik. 31 Mart için bir kez daha söz aldık. Buradan sizlerin vasıtasıyla şahsımı bağrına basan Samsunlu kardeşlerime, hemşehrilerime tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan SAYSİAD Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen, Yen Zelanda’da yaşanan hain terör olayını kınadıklarını belirtti. “Samsun demek vatan savunmasında en önde olmak  demek” diyen Dağdelen, “En çok Samsunlu İstanbul’da yaşıyor. Bu da beni mutlu ediyor. Bundan bir asır önce olduğu gibi biz bu vatanı yine koruyacağız. Samsunlular dün olduğu gibi bugünde vatanına, toprağına, bayrağına sahip çıkacaktır” dedi.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise Samsunluları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Torunlarımıza anlatacağımız bu ittifak tablosunun mimarı Cumhurbaşknımıza şükranlarımızı sunuyorum. Samsun insani vatanperverdir. Samsun insani bayrak deyince yüreği bir başka çarpan insandır. Samsun milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Ve biz de hemşericilik yapacağız ancak bölücülük ile değil birleştiricilik ile yağacağız.

1919’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir bağımsızlık mücadelesi virelmeye başlandı. Bugün ise Cumhurbaşkanımız Erdoğan öncülüğünde tam bağımsızlık mücadelesi verilmekte. Bayrak için, vatan için, devlet için, cumhur ittifakının kazanması için çalışıcağımıza söz veriyoruz dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de, “Samsun Karadenizin en büyük şehri. Anadolu’ya açılan şehir. Samsun sizlerin desteği ve bizlerin çalışması ile hak ettiği yere gelecektir” dedi.

aw650810_09_728x600.jpg
Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, “Samsunlular her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanını bağrına basıyor. İnşallah 31 Martta Samsunlular Binali Yıldırım’a destek verecek ve Cumhurbaşkanımızın başlattığı yolda devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam” dedi.

Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay ise, “Benim toprağımın insanları hoşgeldiniz. Mazlumun ve mağdurun yanında olan ve bu uğurda yorulan değerli Cumhurbaşkanımıza selam olsun. En derin duyugularum la berd-hudar olun” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, “Hepimizi en içten duygularımla selamlıyorum. Size Samsun’un 17 ilçesinden selam getirdik. 100 yıl önce o önemli şehirden ilk adımın atıldığı Samsun’dan İstanbul’a selam getirdik. Cumhurbaşkanımızın son 2 ayda 2 defa geldiği Samsun’dan selam getirdik. 31 martta yeni bir destan yazacağız. Burada bizimle olan herkese ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

aw650810_11_800x522.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da, “
Samsun demek, emek demek, istiklal demek. Bitti derken yeniden doğuş demek. Samsunlular sevinciniz coşkunuz daim olsun. Samsun vatan severdir, memleket yararına bir iş olduğunda en önde giden istiklal aşığıdır. Samsunlular bu memlekete düşman ayağı değmesin diye mücadele eder” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Errdoğan ise, “Samsunlular sizleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gecenin 31 martın müjdecisi olduğuna inanıyorum. Cennet yüzlü Samsunlu kardeşlerime sevgilerimi iletiyorum. 17 ilçede, köylüme şehirlime herkese selam gönderiyorum. Samsun’dan ve İstanbul’dan buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Sanatçı dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

aw650810_15_800x541.jpg

Nasıl Kerem Aslı’sız yapamazsa bizde sizsiz yapamayız. Nasıl seven sevilenden ayrılamıyorsa bizde Samsunlulardan böyle vazgeçemiyoruz.

aw650810_12_800x509.jpg

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basması ile milli mücadelenin ilk adımı atılmıştır. Bu kutlu mücadelenin ilk adımı ve bu yıl 100. yılıdır. Yıl dönümleri bu açıdan çok önemlidir. Özellikle gençler bunu daha iyi anlamalıdır. İnşallah bizde 2019’da tam anlamı ile değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız

Gazinin ve silah arakadaşlarının savaşı nasıl kazandığını yeniden idrak edeceğiz. Maziyi bilmeden bu milletin kimlerle mücadele ettiğini ve özgürlüğün kıymetini bilemez” dedi