Samsun Klas Haber

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajları

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajları
17 Mart 2018 - 14:54

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı Erdğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin 103.Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan, Tok ve Taşçı mesajlarında şu ifadelere yer verdiler;

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,

“Çanakkale Zaferi, milli bağımsızlığımız, aziz vatanımız, şanlı bayrağımız uğruna canını feda etmekten asla çekinmeyen milletimizin ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla yazdığı kahramanlık destanıdır. Aziz milletimizin tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, imanıyla var olma mücadelesinin eseri olan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, imkân karşısında imanın zaferidir. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna adeta bir gül bahçesine girercesine şehadete koşan milletimizin canı pahasına verdiği destansı bir mücadeledir. Yedi düveli hezimete uğratan, birlik ve beraberlik ruhuyla, tek yürek olarak yüksek irade ve sağlam inançla sergilediğimiz, tarihte eşi benzeri bulunmayan milli mücadele ruhudur. Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin göstergesidir. Çanakkale’de Kınalı Hasan’ların, onbeşlilerin, Seyit Onbaşı’nın ve milletimizin topyekûn ortaya koyduğu ruh, milletimizin nihai zafere ulaşmasına vesile olmuştur.

Çanakkale ruhunu kalbinde dipdiri taşıyan milletimiz, 15 Temmuz akşamı istiklal ve istikbaline yönelen alçak darbe girişimini millet olma bilinci ve destansı mücadelesiyle engelleyerek karanlık güçlere karşı bir kez daha ‘Çanakkale geçilmez’ demiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”

ERDOĞAN TOK; “ÇANAKKALE ZAFERİ BU GÜNÜMÜZE REHBER OLUYOR”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümünde yayınladığı mesajda

Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümünün diğer yıllara göre daha anlamlı bir öneme sahip olduğunu vurguldı Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “103 yıl önce başta İngilizler olmak üzere batılı güçlere karşı kazandığımız destansı zafer bugün Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtında hepimize ışık tutuyor, günümüze rehber oluyor. 103 yıl önce olduğu gibi yine batılı güçlere karşı gücümüzü gösterirken aradan geçen zamanda Türk milletinin inanç ve özünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor. Çanakkale’de genç, yaşlı, kadın, erkek bütün bir millet göğsündeki iman ve vatan aşkıyla dünyaya ders verircesine destansı bir başarıya imza atarken, bugün ve gelecekte bizlere emsalsiz bir örnek oluşturmuştur” diye konuştu.

“BU VATANIN HER KARIŞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR”

103 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerin, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruh, aynı inanç ve kararlılıkla, çarptığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ” Bugün her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan kutsal vatan toprağı, her türlü zorluğa rağmen vatan ve millet sevgisini canından üstün bilerek görevlerini fedakârca yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. 103 yıl önce Çanakkale’de ve bu ülkenin her bir yerinde kahramanca canlarını veren Şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olarak her zaman kalbimizde yaşayacak, büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferimizin 103’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Taşçı’dan 18 Mart mesajı;
‘Hainlere dünyayı dar ediyoruz!’

Çanakkale Zaferinin 103. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısyla mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Dün Çanakkale’de yedi düvele kafa tutanların torunları bugün de hainlere, bölücülere dünyayı dar ediyor” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Çanakkale ruhu, bu milletin genlerindedir. Dedelerimizin o gün ortaya koyduğu milli ruhu yaşatmak hepimizin görevidir” dedi.

Çanakkale Zaferinin büyük bir milli destan olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çanakkale’de 103 yıl önce, yedi düvele karşı milli mücadele sergileyen ve dosta düşmana ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtenlerin torunları olarak, bu ruhu ilelebet yaşatmak, en büyük önceliğimizdir. Aradan geçen 103 yıllık zaman zarfında da ülkemiz hainlerin, bölücülerin ve onların destekçisi dış güçlerin hedefi olmuştur. Ancak her defasında Çanakkale ruhuyla mücadele eden, bir karış toprak vermemek uğruna can verenlerle karşı karşıya gelmişlerdir. Ne mutlu bize ki böyle bir milletin mensuplarıyız. Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz, söz konusu vatan olduğunda gerisini teferruat olarak gören milletimiz, bugüne kadar nasıl hainlere fırsat vermediyse, bundan sonra da böyle olacaktır. Çanakkale ruhu, bu milletin genlerindedir. Dedelerimizin o gün ortaya koyduğu milli ruhu yaşatmak hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

Türk Milletinin, vatanına olan bağlılığına dikkat çeken Başkan Taşçı, “Bir millet düşünün ki, vatanı için can vermekten kaçınmayan. Öyle bir millet ki, bu ülkenin çocukları vatansız kalmasın diye kendi çocuklarının babasız, annesiz büyümesini göze almış. Dünya üzerinde vatanlarına bağlılığı tartışılamayacak tek ülke Türkiye’dir. Bu düşünceden hareketle başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale Zaferinin mimarları olan kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. O günden bugüne değişen bir şey yok. Dün Çanakkale’de can veren şehitlerimizin torunları, bugün de gözünü kırpmadan hainlerin üzerine yürüyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve büyük bir saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.