Samsun Klas Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi Yolunu yapmadılar, biz yaptık dedi. Ama, Samsun Şehir Hastanesi Yolunu da yapmadılar!

28 Ocak 2024 - 7:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi Yolunu yapmadılar, biz yaptık dedi. Ama, Samsun Şehir Hastanesi Yolunu da yapmadılar!

İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin ulaşım yollarını yapmayan CHP’li İzmir  Büyükşehir Belediyesini eleştirdi: ” Hastenenin yolunu ‘Kim yaptı’ diye sorarsınız değil mi? Büyükşehir belediyesinin yapması lazım. Altyapı olarak yollarını yapmadı. Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi. Biz yaptık”dedi.

CHP’Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2060 yataklı İzmir Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının açılış törenine katıldı ve hayırlı olmasını diliyorum. dedi

Şehir hastanesinin   İzmir’e  yakışır bir eser olduğuna dikkat çeken Erdoğan, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hastane yolunu yapmamakla suçladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan:’ Bu dev hastanenin altyapısı itibariyle buranın yollarıyla alakalı, ‘Kim yaptı’ diye sorarsınız değil mi? Büyükşehir belediyesinin yapması lazım. Altyapı olarak yollarını yapmadı. Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi. İlk etabı hallettik ama yetmez. Yollarıyla alakalı ikinci etabını yine Ulaştırma Bakanlığımız yapacak ve hastanemize ulaşım daha da kolaylaşacak. Hastane yapınca ulaşım şart” dedi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ GÖRMEZDEN GELDİ

Ancak Samsun’da yapımı seçim öncesi tamamlanarak  açılışı yapılması  planlanan ‘Şehir Hastanesi’  ulaşım yolu  inşaatında da aynı sorunlar yaşandı Ak Partili   Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken hastanenin ulaşım ve alt yapı yolları belediye tarafından yapılmadı. Bunun üzerine   Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından  yapılan ve 1.024.999.521,00 TL  ihale bedeli ile müteahhit firma tarafından yapılıyor.

MÜTEAHHİTE KIYAK MI ?

Samsun Şehir Hastanesi  ve Ulaşım Yolu İnşaatı’nın 31 Mart yerel seçimler öncesinde  açılışının yapılabilmesi için bütün gayretini buraya çeviren kamu kurumları ise  kuralları çiğneyerek destek veriyor. Bu kapsamda yol inşaatından çıkan milyon ton hafriyat, yasal olmayan şekilde Mert Irmağı rekrarasyon alanına döküldü.  Selden korunmak için DSİ tarafından yapılan istinat duvarları yıkıldı.  Devlet bu yıkımdan milyonlarca lira  zarara uğratıldı.