Samsun Klas Haber

esnafa müjde: “Faiz borcu silinecek”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, göreve geldiğinde esnafın belediyeye olan faiz borcunun silineceğinin müjdesini verdi.

esnafa müjde: “Faiz borcu silinecek”
12 Şubat 2024 - 9:08

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’den esnafa müjde: “Faiz borcu silinecek”

 

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, göreve geldiğinde esnafın belediyeye olan faiz borcunun silineceğinin müjdesini verdi.

FAİZ BORCU SİLİNECEK

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, esnafın içinde bulunduğu durumun kabul edilebilir olmadığını belirterek, “Esnafımızın belediyeye olan faiz borçlarının göreve gelir gelmez silerek, güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayacağız” dedi.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİYLE GELMİYORLAR”

Seçim kampanyası kapsamındaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Gazi Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen Tüfekci, “Gazi Caddemizdeki esnaf ve vatandaşımızla bir araya geldik. Girdiğim her dükkanda esnafımız, içinde bulunduğu zor durumu ve bu zor durum için hiçbir yetkilinin çözüm önerisiyle gelmediklerini anlatıyor. Yani unutulduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

“TEKRAR TİCARET YAPACAKLAR”

Makamların sadece millete ait olduğunu kaydeden Tüfekci, “Millete hizmet için varolan bir belediyenin vatandaşını bu kadar unutmaya, görmemezlikten gelmeye hakkı yoktur. Biz çalışmaya, üretmeye, makamı milletin hizmetine sunmaya geliyoruz. Destek paketlerimizle, projelerimizle Samsunlu için gece gündüz mücadele etmeye geliyoruz. İşte bu yüzden ilk işimiz, esnafımızın belediyeye olan faiz borçlarını silmek, sonra vereceğimiz destek paketiyle onları tekrar ticaret yapar hale getirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“DESTEK PAKETİ HAZIRLANIYOR”

Samsun esnafının belediyeye olan özel hukuk kapsamındaki borçların faizlerini sileceklerini müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tüfekci, “Samsun’un esnafını bu dar boğazdan kurtarmak için uzman ekibimizle ciddi bir destek paketi hazırladık. Esnafımızın belediyeye olan faiz borçlarının göreve gelir gelmez silerek güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayacağız. Samsun’da sadece esnafımız değil, bütün kesimler büyük sıkıntı yaşıyor. Çünkü onları görmezden gelen sadece kendilerini düşünen bir anlayışla karşı karşıyalar. Samsun Büyükşehir Belediyesi 31 Mart itibariyle halkın iradesinin temsil noktası olacak. Faiz, kredi, vergi, kira, su, elektrik ve daha birçok başlık altında ezilen esnafımız yanında lafla hareket eden değil; icraat ile olan bir yönetim bulacak” diye konuştu.