Samsun Klas Haber

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkan adaylarının açıklamasının ardından üst üste yaşanan istifalar ve diğer partilere geçişlerle ilgili konuştu.

14 Şubat 2024 - 13:42

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: Anketten kim çıktıysa onu aday yaptık!

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkan adaylarının açıklamasının ardından üst üste yaşanan istifalar ve diğer partilere geçişlerle ilgili konuştu. Köse, “6 aylık dönemde sürekli anket yaptık. Rasyonel çalışmaların neticesinde adaylarımızı belirledik” dedi.

 

SON DAKİKA SAMSUN HABER | AK Parti Samsun İl Teşkilatı üyeleri, 15 Şubat Perşembe günü saat 14.00’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan miting öncesinde basın toplantısı düzenledi.

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, tüm Samsunluları mitinge davet etti.

Mehmet Köse, “Yerel seçim sürecinde propaganda dönemindeyiz. Cumhurbaşkanımız, tam bu sürecin başında Samsun’a gelecek. 15 Şubat Perşembe günü Samsun’da tarihi bir gün yaşanacak. Yakakent’ten Terme’ye, Vezirköprü’den Asarcık’a kadar tüm ilçelerimizin Cumhurbaşkanımıza sevdalı hemşehrilerimizi Cumhuriyet Meydanı’na akın akın bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Halit Doğan’ı açıklarken; ‘Samsun’u Karadeniz’in medarı iftarı’ diye tanımladı. Birçok kez de ‘gözbebeğim’ dediği Samsun’da, Cumhurbaşkanımızı en üst seviyede katılım ve coşkuyla karşılayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımızı buradan mutlu bir şekilde yolcu edeceğiz” dedi.

 

SEÇİMİN BAŞLAMA VURUŞU OLACAK

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan ise, “7 Ocak’tan bugüne gelen adaylık sürecimde şahsımıza yönelik büyük bir teveccüh gösteren tüm Samsunlulara teşekkür ediyorum. Samsun, 17 ilçesi ile birlikte açıklanan tüm adayları ile artık seçime ve hedefe kilitlenmiş vaziyette yola devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle alakalı planlamalar, çalışmalar şehri başka bir yere taşıyor. Cumhurbaşkanımızı şehrimizde ağırlayacak olmamızın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Samsunlulara önemli müjdeler verecektir. İşaret fişeği Samsun’dan atılacak, 31 Mart’taki zaferin göstergesi, seçimin başlama vuruşunu gerçekleştirecektir” diye konuştu.

 

İSTİFALAR SORULDU, KÖSE CEVAPLADI

Toplantının interaktif bölümünde ise AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, gazetecilerin sorularını cevapladı. Özellikle ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra yaşanan istifalar, Yeniden Refah ve İYİ Parti kadrolarına geçişler üzerine konuşan Mehmet Köse aynı zamanda adaylardan memnuniyetin zayıf olduğu öne sürülen bazı ilçelerde, ‘aday belirleme sürecine’ ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

AK Partili Köse, “Küskünlerin olduğu konuşuluyor. Arayışı içinde olan siyasetçiler ile ilgili bizim değerlendirme yapmamız mümkün değildir. Onlar kendi işine bakacak, biz kendi işimize bakıyoruz. Yaklaşık 2 aydır sahada olan 100’e yakın aday adayımız vardı. Sahada ciddi çalışmalar yaptık. Her adayımızın çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

HER İLÇEDE ANKET YAPILDI

 

Mehmet Köse, “İlçelerimizin aday isimleri belli olunca normal işleyişe dönmüş olduk. Teşkilatlarımız adına süreçle ilgili herhangi bir sorun görmüyorum. Ayrıca şunu belirtmek isterim; ilk defa bu dönemde bu derece rasyonel bir çalışma gerçekleştirdik. Süreçler ve mecralar son derece sağlıklı ilerledi. Hem bizlerin görüşleri, hem milletvekillerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda saha çalışmaları yapıldı. Çok ciddi anketler yapıldı. Anketlerin sonuçları bizlerin de katıldığı heyet tarafından objektif bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Burada bir kişiye yönelik olumlu ya da olumsuz bir yönlendirme asla söz konusu değildir” sözlerini kaydetti.

 

CANDAL BAŞVURU YAPTI SÜREÇTE ADAY OLDU

 

AK Partili Başkan Köse, şöyle konuştu; “Aday belirleme süreci Temmuz ayından itibaren saha anlamında işlemeye başladı. Hem teşkilat koordinatörlerimiz, hem de onların sahada görevlendirdiği teşkilat mensuplarımız, yerel yönetimler bölge koordinatörlüklerimizle görüşmeler yapmak suretiyle ilçeler tek tek analiz edildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz tarafından detaylı ilçe analizleri yapıldı. Seçimi hangi ilçelerde kimlerle kazanabileceğimizle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Örnekte verdiğiniz üzere Tekkeköy’de Mustafa Candal bey aday olmak için İl Başkanlığımıza ve genel merkezimize müracaat ettiler ve değerlendirmeye alındılar. Yapılan istişareler neticesi kendisi aday gösterildi. AK Parti’nin kurulları çok ciddi ve disiplinli bir şekilde çalışma yürütmektedir. Alınan kararın Tekkeköylü vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin kanaati farklı olabileceği için sonuçlardan her insanın memnun olmasını bekleyemeyiz.”

 

KAYNAK:

HEDEF HALK GAZETESİ/Noyan Alper Cabbar