Samsun Klas Haber

Ak Parti, Atakum’da tekrardan tüm oyların sayılmasını istiyor.

Ak Parti, Atakum’da tekrardan tüm oyların sayılmasını istiyor.
05 Nisan 2019 - 8:58

 AK Parti Atakum’a bütün oylar sayılsın!

AK Parti Atakum’da geçersiz oylara itirazının ardından, bu defa da  bütün oyların sayılması için itirazda bulundu Ak Parti İl Başkanı Aksu, ‘Yasal yollardan hakkımızı sonuna kadar arayacağız’ dedi

Samsun’un Atakum ilçesinde Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin ve Millet İttifakı CHP Atakum Başkan Adayı Cemil Deveci, kıyasıya yarıştı ve sandıklardan çıkan bin 166 farkla CHP’li Deveci ipi göğüsledi. Seçimin ardından AK Parti Samsun geçersiz oyların yeniden sayılmasını talep etmişti. Sayımın gerçekleşmesinin ardından AK Parti Samsun’dan bir itiraz daha geldi. AK Parti İl Başkanlığı, bu defa bütün oyların sayılması konusunda il seçim kuruluna başvuruda bulundu.

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

İkinci itirazları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Geçersiz oylarda belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerinde 125 civarında oy Zihni Şahin’e, yaklaşık 50 oy da rakip aday Cemil Deveci lehine eklendi. Bundan ziyade sandıkların açılması ve tamamının sayılmasıyla ilgili bir talebimiz var. İtirazımızı da il seçim kuruluna yaptık. Şimdi onun sonucunu bekliyoruz. Bir oy da olsa yüz oy da olsa önemli olan seçmenin iradesinin gerçekleşmesi. Bu sürecin fazla uzayacağını düşünmüyorum. Neticede yasal olarak belli bir sürede karar verme zorunlulukları var. En geç önümüzdeki hafta sonuçlanır diye düşünüyorum. Sayım kararı verilirse de hafta ortasını geçebilir. Biz itirazlarımızı kapsamlı biçimde ilettik, seçim kurulunun kararını bekliyoruz. Kesin karar verilinceye kadar bütün yolları deneyeceğiz ve yasal yolları sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.