Samsun Klas Haber

Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Kendilerini 5 Dakikada Anlatacak

Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Kendilerini 5 Dakikada Anlatacak
07 Mayıs 2018 - 6:08

AK Parti’de milletvekili aday adaylarına 5 Dakika

Ak Parti Genel Merkezi milletvekili aday adaylarını belirlemek üzere  mülakat yapacak. Her aday adayı için  5 dakika süre verilirken bu zaman içinde aday adayları kendilerini tanıtıp projelerini anlatacak.

.

24 Haziran seçimleri için 8 günde 7.220 kişinin aday adaylığı için başvurduğu AK Parti’de ‘FETÖ’ kriteri uygulanacak. ‘AK Parti’yi niçin tercih ettikleri, projeleri, siyasetteki hedefleri’ gibi sorular sorulacak ve kısa cevaplar vermeleri istenecek. Aday adaylarının, giyimi-kuşamı, temsil kabiliyeti, oturması-kalkması ve konuşmasına kadar her türlü özelliği de mülakatlarda dikkate alınıp raporlaştırılacak. Her aday adayı ile mülakata en fazla 5 dakika süre ayrılması bekleniyor. Komisyonlar sıkışık takvim nedeniyle, gerekirse 24 saat esaslı çalışıp, ön elemeleri yaparak, hazırladıkları raporu bir üst komisyona sunacak.

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan temayül yoklamasının ardından 7 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Ak Parti Genel Merkezi’nde aday adayları ile mülakatlar yapılacak. Bunun için de AK Parti yönetimi hazırlıklarını tamamladı. Bir genel başkan yardımcısının başkanlığında dörder kişiden oluşan 14 alt komisyon kurulacak. Komisyonlarda bir MKYK üyesi, bir kadın kolları MKYK üyesi, bir de gençlik kolları MKYK üyesi bulunacak. 14 alt komisyondan her biri en az 500 aday adayı ile yüz yüze mülakat yapacak.