Samsun Klas Haber

Atakum’da Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Atakum’da  Kadınlara Pozitif Ayrımcılık
26 Kasım 2018 - 3:07

Atakum’da kadınlara pozitif ayrımcılık
“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Atakum Belediyesi olarak kadınlara yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerini dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığıyla, dezavantajlı kadınlara yönelik psikolog ve avukat desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Taşçı, 60 farklı branşta gerçekleştirdikleri meslek edindirme kurslarıyla da kadınların istihdama kazandırılması noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Kadınlara yönelik projelerle her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum’da yaşayan kadınların her zaman yanındayız. Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı noktalarda eğitim içerikli çalışmaların da gerçekleştirildiği merkezimiz ile ilçemizde yaşayan kadınlara birçok alanda destek sağlıyoruz. Atakum Belediyesi olarak sosyal, kültürel, istihdam odaklı ve eğitim merkezli çalışmalar başta olmak üzere, hakları hakkında bilgilendirilmeleri, psikolojik ve hukuki destek almaları, kültürel etkinlikler içerisinde yer almaları, istihdam içerikli projelere yönlendirilmeleri gibi hayatın her alanında kadınların ve dezavantajlı grupların yanındayız. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle, tüm kadınların toplumdaki fırsat eşitsizliğinden kurtulmasını diliyorum. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak sürdürdüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.