Samsun Klas Haber

Atatürk’e büyük hakaret

Atatürk’e büyük hakaret
14 Kasım 2019 - 8:10

AK Parti’li grup başkanvekilinden Ata’ya ağır hakaretlere  suç duyurusu

Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında sosyal medyadan yaptığı çirkin paylaşımlar infiale yol açtı. CHP Samsun İl Başkanlığı şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. AK Parti  ise Ulu Önder’e “Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin” şeklinde hitap eden Uzunlar’ın görevinden alındığını, disiplin sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Atatürk düşmanlığı’ paylaşımları görenleri isyan ettirdi.

Uzunlar, Ulu Önder’in manevi şahsiyetine yönelik ağır hakaretleri paylaşırken, 10 Kasım’da “Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin” şeklinde paylaşım yaptı.

ÇİRKİN  PAYLAŞIMLAR

Paylaşımlarda Atatürk’e yönelik ‘dinsiz, alkolik gibi’ ağır  ifadeler kullanan   AK Parti  Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, 10 Kasım’da Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna ‘ Ezan okunduğunda yerinden kıpırdamayan bir kişi  siren sesi ile esas duruşa geçiyorsa imanı sorgulansın’ yazılı   fotoğraflar paylaştı.

“Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun” şeklinde bir alıntıyı da paylaşan Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimine ilişkin resmin altına ise “Yahudi şapkası benzetmesi” yaptı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Paylaşımları gören  veya medyadan öğrenen çok sayıda vatandaş Uzunlar’a tepki gösterdi