Samsun Klas Haber

Başkan Demir Yalan Söyledi…

Başkan Demir Yalan Söyledi!

Başkan Demir Yalan Söyledi…
27 Kasım 2021 - 21:04

Yalan söylüyorsun başkan!

Numan Kurtulmıuş’un Samsun ziyaretinde tarım ile ilgili soru ortalığı gerdi.

Samsun’da bir dizi ziyaret ve temasta bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a bir gazeteci tarafından sorulan soruya dolaylı cevap veren  Büyükşehir Belediye başkanı  Mustafa Demir, gazetecinin verdiği ”Yalan Söylüyorsun” cevabı  karşısında şok oldu.

SORULARI CEVAPLADI

Bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere  Samsun’a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Samsun Sheraton Grand otelde basın mensupları ile bir araya geldi. Kurtulmuş,  asgari ücret, enflasyon, emekli maaşları, 3600 ek göstergesi ve tüm güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

ŞOK OLDULAR!

Samsun Klas Haber,  haber  sitesi sahibi ve  Genel Yayın Yönetmeni Oktay Öztürk’ün sorduğu bir soru ise milletvekilleri ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i şok etti.

SAMSUN’DA TARIMA 1 KURUŞ  YATIRIM YOK!

Öztürk, Numan Kurtulmuş’a  ”Ak Parti hükümeti Tarımdan Vaz mı  geçti? Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ’nin  Çarşamba ve Terme Ovaları Sulama projelerine 2021 yılı yatırım ödeneği için 1 tl  ödenek ayırmazken,  samanı, sarımsağı,  bir çok kuru gıdayı yurtdışından ithal ediyoruz” Niçin .diye sordu

MUHATTAPLARI BURDA ONLAR CEVAP VERSİN

Bu soru karşısında Numan Kurtulmuş,  sağına dönerek Ak Parti Samsun milletvekilleri  Fuat Köktaş ve  Orhan Kırcalı , sağına dönerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bakarak,  Sorunun muhattapları burada benim bu konuda bir bilgim yok. Onlar cevaplasın” dedi  dedi.

YALAN SÖYLEDİ

Samsun Büyükşehir Beledye Başkanı Mustafa Demir  ise cevaben Havza Sulamaları Projesin yatırımlarından bahsedererek konuyu başka mecraya çekince  Gazeteci Oktay Öztürk ”Yalan söylüyorsun‘ konuyu başka mecraya çekerek Sayın Kurtulmuş’u yanıltıyorsun” dedi. ve toplantı sona erdi.

ÖDENEK AYRILMADIĞI İÇİN ŞANTİYE KAPATILDI

DSİ tarafından ihale edilerek 2020 yılında inşaasın başlanan  Çarşamba ve Terme Ovası Sağ Sahil Yüzeysel Drenajı ile 2 m Kotu Altı Arazisinin Pompalı Drenajı İkmali Projesi’ne 202ı içersinde 1 tl ödenek  ayrılmadığı için Müteahhit firma işi bırakma notasına gelirken, şantiyesini ise kapattı.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, Samsun’un Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarında yıllar önce başlatılan sulama projeleri yılan hikayesine döndü, 90’lı yıllarda başlayan projeler hala bitirilmeyi bekliyor…

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarında yetiştirilen ürünlerin daha iyi sulanması, verimin arttırılması ve bölge halkının suya ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla 1990’lı yıllarda başlatılan sulama projeleri yılan hikayesine döndü. Projeler yıllardır bitirilmeyi bekliyor.

Taamamlanamayan projelerden birisi. Çarşamba Ovası Sulaması ve Drenajı Projesi kapsamında Çarşamba Ovası Sağ Sahil Yüzeysel Drenajı ile 2 m Kotu Altı Arazisinin Pompalı Drenajı İkmali Projesi’ne Tarım ve orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı içersinde bir TL ödenek verilmedi. Müteaahit firma ,şantiyesini kapattı işi devir etmek için taşörön firma arayışına girdi