Samsun Klas Haber

Başkan Demirtaş’ı Kim Zıplatacak?

Necattin Demirtaş zıplatacak hamle olursa yeniden aday olacakmış..

Başkan Demirtaş’ı Kim Zıplatacak?
09 Kasım 2023 - 14:17

Necattin Demirtaş zıplatacak hamle olursa yeniden aday olacakmış…

Samsun’da İYİ Parti’nin İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2024 yerel seçimleri için yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili bir soruya “Beni yerimden zıplatacak bir hamle olursa aday olurum” dedi

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeniden belediye başkan adayı olup olmayacağı ile ilgili soruya ilginç bir yanıt verdi.

Başkanlık makamının kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Necattin Demirtaş, Nail Bayraktaroğlu’nun Bizim Samsun kanalında yaptığı yayında açıklamada, 2019 yılı seçimlerine işaret ederek, “AK Parti, Erdoğan Tok’un dışında başka bir aday gösterseydi hiçbir kuvvet beni aday yapamazdı. O günkü konjonktürde bizi harekete geçiren bir hamle yapılmıştı. Yine aynı şekilde beni yerimden zıplatacak bir hamle olursa aday adayı olurum. Mevcut şartlara göre bir durum değerlendirmesi yapacağız” dedi.

 

ADAYLARA GÖRE ADAY ÇIKACAK
Necattin Demirtaş, “Beni yerimden zıplatacak bir hamle olursa aday olurum” açıklaması ile AK Parti’nin veya diğer partilerin İlkadım ilçesi için çıkartacağı adayları bekleyeceğini ifade etti. Demirtaş bu açıklaması ile bir nevi 2019 seçimlerinde olduğu gibi 2024 yerel seçimlerinde de İlkadım ilçesinde AK Parti şayet halkın tepki göstereceği bir ismi aday gösterirse ya da yeniden Erdoğan Tok’u vitrine çıkartırsa, aday çıkacağını ve tepki oylarını alarak yeniden belediye başkanı seçilebileceğinin hesabını yaptığını ima etti.