Samsun Klas Haber

Başkan Sarıcaoğlu Çıldırdı’

Başkan Sarıcaoğlu Çıldırdı’
04 Kasım 2021 - 6:46

Kavak’ta Başkan  0 Soruya Çıldırdı!

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, meclis toplantısında ‘şirketin devrine’ karşı çıkan İYİ Partili üyelere önce hakaret ve tehdit, daha sonra da bardak fırlattı.

Kavak Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 1. oturumunda 5 gündem maddesinin oylaması yapıldı. 3 madde oy birliği ile 1 madde ise İYİ Partili üyelerin red oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Son gündem maddesi olan belediyeye ait şirketin yetki devrenin bir belediye personeline devredilmesi görüşmeleri sırasında Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet İçli arasında önce sözlü tartışma ardından da ‘bardak fırlatmaya’ varan arbede yaşandı. NEDEN DEVREDİLDİĞİ SORULDU İYİ Partili Ahmet İçli, şirketin sürekli zarar ettiğini ve iflas etme noktasına geldiğini belirterek, neden belediyede bir personele devredilmek istendiğini sordu. Ahmet İçli, belediye başkan yardımcısı ya da muhasebe müdürüne devrini teklif etti. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da şirketin devrini müfettişlerin istediğini söyleyince, Ahmet İçli müfettiş raporlarını görmek istediklerini dile getirdi.

BAŞKAN SARICAOĞLU SİNİRLENDİ

Bunu üzerine sinirlenen Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, “Sen her zaman böyle yapıyorsun” diyerek Ahmet İçli’yi iddiaya göre tehdit edip hakarette bulunarak, önünde bulunan su bardağını fırlattı. Bardak şans eseri bir meclis üyesinin kafasından teyet geçti. Bardak kimseye isabet etmedi. Ancak bu sırada meclis üyeleri arasında tartışma ve arbede yaşandı. Yapılan oylamada ise şirketin devri, 6 red oyuna karşılık 9 AK Partili üyenin evet oyu ile kabul edildi.

İyi Parti Meclis Üyesi Ahmet İçli

 

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

Kavak Belediye Meclisi’nde yaşanan bu olayı üzerine parti binasında basın açıklaması yapan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, şöyle konuştu:  “Artık her geçen gün iktidar mensuplarının bir kısmı tarafından daha da artan iftira tehdit ve şiddet davranışının bir örneğini maalesef yaşadık. Siyaseten hiç kabul etmediğimiz tehdit ve şiddet anlayışını Meclis’te sahneye koyan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu; işletme okumuş, kamu hastanelerinde idarecilik yapmış ve akabinde Kavak halkının oyları ile ‘Belediye Başkanı’ seçilmiş olduğunu unutmuş.

” ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK Hasan Aksoy, “Meclis üyemizin haklı sorusu ve önerisine cevap veremeyince çözümü tehditte ve şiddette aramıştır. Belediye meclisleri kavga arenası değil, şehrin sorunlarına çözüm üretmesi gereken saygın yerlerdir. Sarıcaoğlu’nun hareketi üzüntü vericidir. Meclis üyesine bardak fırlatan bu tepeden bakan anlayış elbet günü geldiğinde o makamları terkedecek ama maalesef bu kültürün yıkıcı izleri kolay kolay silinmeyecektir” diye konuştu.