Samsun Klas Haber

Büyükşehir’de Neler Oluyor?

Büyükşehir’de Neler Oluyor?
06 Temmuz 2018 - 9:29

ŞAHİN’İN İŞİNE  YUSUF ZİYA MI KARIŞIYOR?

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in  il Başkanı ve bazı milletvekillerinin işine karıştığını ima etmesi ve   ‘bırakında çalışalım’, ‘herkez kendi işini yapsın’  mesajları vermesi kafaları karıştırdı.

 

Zihni Şahin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmesinin ardından  belediye yönetiminde yaptığı değişikliler ve eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın ekibini  dağıtması ve Yılmaz’ın hala Büyükşehirin çalışmalarına müdahale etmesi bardağı taşırdı. Şahin bu duruma  Ak Parti’nin Geniş Katılımlı İl Danışma Toplantısında herkesin gözünün içine bakarak yaptığı konuşmada, kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine bizzet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiğini üstüne basarak hatırtlatması ve  ‘bırakında çalışalım’, ‘herkez kendi işini yapsın’  mesajları vermesi Yusuf Ziya Yılmaz’a bir mesaj olarak algılandı.

 

Başkan Şahin’in son  mesajı: ‘7/25 Çalışacağız”

.

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “En güzel ve doğru hizmetleri yapmak için tam kadro 7/24 değil,  tabiri caizse 7/25 çalışacağız.” Dedi.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada AK Partinin yerel yönetimlerde temel anlayışının millete hizmet etmekten geçtiğini ifade ederek; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi; İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin de ifade ettiği gibi, insan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Sevgi ve aşk medeniyetimiz, tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetini beslemiştir.Şehir insanın gönlü gibidir, gönül de adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler. Biz Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu anlayışı içerisindeyiz. Bu nedenle insanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehrimizi imar etmek, en güzel ve doğru hizmetleri yapmak için tam kadro 7/24 değil,  tabiri caizse 7/25 çalışacağız. Biz bunun için varız. Biz milletimize hizmet etmek için varız. “ dedi.