Samsun Klas Haber

CHP Samsun İlçe Adaylarını açıklayacak

CHP SAMSUN İLÇE ADAYLARINI AÇIKLAYACAK

CHP Samsun İlçe Adaylarını açıklayacak
22 Ocak 2024 - 16:05

CHP SAMSUN İLÇE ADAYLARINI AÇIKLAYACAK

 

CHP seçmen  İlkadım ilçesi’nde Murat Şenel  ve  Atakum  İlçe belediye başkan adaylığı  eğilim yoklamasını kazanan   iki aday adayı için son kararını perşembe günü verecek.

İlkadım İlçesi’nde CHP’li seçmenin gönlündeki isim Murat Şenel’i  büyük bir oy farkıyla seçerken, Şenel’n İlkadım’dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Atakum’ ise durum bambaşka bir hal aldı. Mevcut Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye  ön seçimde büyük fark atan Serhat Türkel için ise parti içi ve seçmenler arasında  hakkında bir  çok  dolanıyor.

ATAKUM’DA SIKINTI BÜYÜK

Atakumda  Toplamda 2 bin 592 üye oy kullandı. Mevcut başkan Cemil Deveci 341 oy  alırken,  Serhat  Türkel ise 865 oy alarak birinci çıktı. Ancak Eğilim yoklamasından büyük bir fark atarak çıkan Serhat Türkel’in  ailesinden başta kardeşi  olmak üzere iki kişinin  FÖTÖ/PDY  silahlı terör örgütü/ Parelel Devlet Yapılanması, kapsamında soruşturma geçirdikleri  iddiası ortalıkta kol geziyor.

HAKKINDA BİR ÇOK İDDİA VAR!

Bu iddialar Serhat Türkel’in şansını azaltırken,  CHP Genel Merkezi Türkel’in aday gösterilip göstermeyeceği konusunda kararsızlık yaşıyor. İddialardan  fırsatlanmak ve tekrar aday olmak isteyen   Mevcut Başkan Cemil Deveci’nin   ise CHP Genel Merkez’i içindeki bazı dostlarından destek arayışlarına girdiği söyleniyor.

Parti içersi ve seçmen arasında Cemil Deveci’nin tekrar aday gösterilmesi halinde,  Atakum’da CHP adına kaos yaşanacağı dillendiriliyor.