Samsun Klas Haber

CHP’de Dizayn Çalışmaları

CHP’de Dizayn Çalışmaları
18 Ocak 2020 - 8:50

Oktay ÖZTÜRK YORUMLADI…

İstikrarsız CHP
Ak Parti’nin siyaset sahnesinde yeralışı ile birlikte Samsun’da hep kaybeden ve her girdiği seçimde Ak Parti’ye karşı yenilen CHP Samsun İl Örgütü, iç hesaplaşmalarından dolayı bir türlü istikrarı yakalayamıyor

2002 yılından bu yana onlarca il başkanı ve ilçe başkanı değiştiren  örgüt, istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı.

Göreve atanan veya seçilen her il başkanı  milletvekili ya da belediye başkanlığına oynuyor. Mevcut milletvekilleri parti içi konumlarını korumak için delege seçimlerinde her türlü cinliği yapıyor. Bu nedenle parti içersindeki hesaplaşmalar bir türlü son bulmuyor.

Son olarak CHP İlkadım İlçe Başkanlı için 26 Ocak’da yapılacak seçimler için parti adeta yeniden dizayn ediliyor .Delegeye sormadan yapılan gizli pazarlıklar  ayyuka çıktı. Parti içinde çöreklenmiş  adeta kene gibi yapışmış baronlar, konumlarını kaybetmemek için her türlü ayak oyunlarını sergiler hale gelmiş.

Delegeler ve parti üyeleri, Eski Milletvekili Sauat Binici, Fatih Türker, Metin Telatar ve Müşvik Veysel Erdoğan’ın delege iradesini hiçe sayarak daha şimdiden koltuları paylaştığı söyleniyor. Bu durum hem delegeleri hemde  partinin  emekçilerini  isyan ettirdi.   İddialara göre biri il, diğeri İlçe başkanlığını, bir diğeri ise milletvekili olmak için daha şimdiden bu dörtlünün anlaştığı dilden dile söyleniyor.
Görüştüğümüz bazı delegeler ise tüm bu olanlardan rahatsız. ‘Bunlar partimizin baronları CHP’yi dizayn ederek  özgür irademize ipotek koymaya kalkışıyorlar. Kimse bizim  özgür irademize ipotek koyamaz, buna  asla izin vermeyiz. Partimizi kimse kirli pazarlıklarla dizayn edemez ettirmeyiz’ diyorlar.  Bir delege ise  Geçtiğimiz dönemlerde milletvekili adayı olmak için delege ağalarının kredi kart borçlarının nasıl ödendiğini neler vaat  edildiğini iyi bildiğini söyledi.

26 Ocak-2020 tarihinde yapılacak olan CHP İlkadım İlçe Başkanlığı için Suat Hayri Odabaş, Metin Telatar, ve Can Sertel başkanlık için yarışacak. İlkadım İlçe Başkanlığı için 424 delege oy kullanacak.