Samsun Klas Haber

CHP’den Sanayi Tepkisi

CHP’den Sanayi Tepkisi
13 Ocak 2021 - 5:03

Türkel’den gülsan tepkisi

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Gülsan Sanayi Sitesi’nin ranta açıldığını öne sürerek, esnafın ezilmeye çalışıldığını söyledi.

Türkel’den gülsan tepkisi

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Gülsan Sanayi TOKİ tarafından yaptırılan Toybelen’de yaptırılan Sanayi Sitesi’ndeki işyeri fiyatlarına ve ödeme şartlarına tepki göstererek, ” Gülsan’ın mevcut yerini biçtiğiniz değerin onlarca katına ranta açarken esnafımızı ezmeyin” dedi.

‘ESNAFIN HAKKINA SAHİP ÇIKIN’
Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaret ederek, sorunları dinleyen Başkan Türkel, “Biz Toybelen’de kimlerin, o arsaları, köylüden, kaç paraya kapatıldığını biliyoruz. Pandemi sürecinde esnaf can çekişiyor. Geç değil gelin esnafımızı dinleyin. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz. Gülsan’ın mevcut yerini biçtiğiniz değerin onlarca katına ranta açarken esnafımızı ezmeyin. Binlerce esnafın, ustanın, çırağın, mal sahibinin, kiracının hakkına sahip çıkın” dedi.

‘ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR’
Gülsan Sanayi Sitesi’nde belirlenen kamulaştırma bedelinin  metrekaresinin 2 bin lira olarak belirlendiğini ifade eden Türkel, ” Yani ortalama 100 metrekarelik bir dükkana TOKİ, şehrin son kupon arazisinde 200 bin lira para ödemek isterken, Toybelen’de aynı metrekare de olan 344 bin liralık dükkanı alacaksınız dayatması yapıyor.  TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi, kurulan kooperatifi devre dışı bırakmış, yapılan binalar esnafın görüş ve önerileri alınmadan ben yaptım siz kullanacaksınız söylemi ile satışa çıkarılmıştır. Ayrıca eski kararda Toybelen’den dükkan alacakların Gülsan da esnaf olma şartı varken. 344 Bin TL ye almaz iseniz başkasına satarız diye esnafa aba altından sopa gösterilmektedir” ifadelerini kullandı.