Samsun Klas Haber

Cevat Öncü: ”Umuyorum ve inanıyorum ki seçimi biz kazanacağız.” dedi

13 Ocak 2024 - 15:49

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Basın Mensuplarıyla Buluştu

  CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, mensuplarıyla bir otelde bir araya geldi.  Cevat Öncü’ye CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, Çarşamba Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Değerli ve CHP İl Eski Başkanı Aylin Tat eşlik etti.

Samsun’un sorunlarına ve sıkıntılarına çare olmak için aday olduğunu vurgulayan Cevat Öncü, “İçimiz çok buruk, seçimden, kampanyadan, vaatlerden söz etmek için uygun zaman değil ama genel hatlarıyla belirtmem gerekirse Samsun’un iyi yönetilmediğini, Samsun’un yanlış projelerle yönlendirilmeye çalışıldığını özellikle sosyal belediyeciliğin ihmal edildiğini görüyoruz. Samsun’un ihtiyaçlarının değil belediye başkanının düşünce ve ihtiyaçlarının öncelendiğini gördüğümüz için yola çıktık. Bu süreçte geçmişteki deneyimimiz, bilgi birikimimiz, ürettiğimiz fikirler, projeler anlamında Samsun’a hizmet etmeye, Samsun’un sorunlarını çözmeye talip olduk” diye konuştu.

SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ

Diğer partilerden Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olanlara da iyi niyet dileklerini sunan Öncü, “Başarı dileyemiyorum. Başarı bizim olsun. Kazanan biz olalım, çünkü bu yarışın bir galibi olacak. Umuyorum ve inanıyorum ki seçimi biz kazanacağız.” dedi.

 

SUYU UCUZLATACAĞIZ

Öncü, deneyim, bilgi birikimi ve üretilen projelerle hizmet etmeye talip olduklarını anlatarak, şöyle konuştu:”Özellikle dar gelirli, işsiz, emekli ve sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimlere ulaşılmadı. Bu konunun çok ihmal edildiğini tespit etmiş durumdayız. Samsun’un en önemli sorunlarından biri, iş ve istihdam. Ayrıca Samsun, Türkiye’deki en pahalı içme suyundan birini kullanıyor. Suyun metreküp fiyatını net şekilde ucuzlatacağız.”

İLK HEDEF İŞSİZLİKLE MÜCADELE

Bilim ve tekniğin genel anlamda şehircilik ve belediye yönetimi anlamında çözemeyeceği, eksiltemeyeceği, gideremeyeceği problemin olmadığını kaydeden Cevat Öncü, “Önemli olan niyet etmek. Önemli olan doğru donelerle, doğru projelerle hareket etmek. Biz Samsun’un en önemli probleminin işsizlik olduğunu ve bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar üstlenilmemiş sorumluluğu çok net, çok kararlı bir şekilde üstleneceğiz” dedi.

ÇALIŞANLARA MOBİN UYGULADI

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Yeni işçi alımı  son derece samimiyetsiz bir yaklaşım.  Önce kendi bünyesinde çalışan bin küsur işçinin yüzde 17 önceki dönemdeki hak ettiği parayı ödemeyen Belediye Başkanı, ‘işe adam alıyor’ veya göreve geldiği zaman kendisinden önce aynı partinin Belediye Başkanı tarafından görevlendirilmiş insanlara mobbing gibi uygulamalarla sağa sola sürüyor. Şimdi şirinlik peşindeler. Ben bu işi asla doğru bulmam” diye konuştu.

“Halka rağmen yürütülmeye çalışılan projeleri asla öncelemeyeceğiz” diyen Cevat Öncü, “Masanın üstündekileri süpüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi, halka rağmen bir davranış içerisinde olamaz.