Samsun Klas Haber

CHP’nin 97. Yıl Dönümü

CHP’nin 97. Yıl Dönümü
09 Eylül 2020 - 5:10

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, partilerinin 97. yıl dönümüyle ilgili, “Kurtuluşun Ve Kuruluşun Partisi Ülkemizin umududur” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 97’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.  CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel,  “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde de var olmayı sürdürecektir” dedi.

ANITA ÇELENK 

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.Dünya’nın en eski birkaç partisinden biri olan CHP, 1923’ten 1950’ye kadar aralıksız iktidarda kalırken, kuruluşundan bu yana 37 olağan ve 19 olağanüstü kurultay gerçekleştirildi. Bugün CHP Samsun İl Başkanlığı da bugün Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

ÖNCÜ OLDU  

Partilerinin kurulduğu ilk günden itibaren yaşatma ve yüzeltme öncüsü olduğunu ifade eden Türkel, “9 Eylül’ün, Partimiz için ayrı bir önemi daha var. Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından tam 97 yıl önce, 9 Eylül 1923’te kuruldu. Kurulduğu ilk günden itibaren de, Cumhuriyetimizi kurma yaşatma ve yüceltme mücadele öncüsü oldu” ifadelerini kullandı.

YEŞERTMEYE DEVAM EDECEK

Başkan Türkel partilerinin her zaman umut olduğunu ifade ederek, “Dünya siyasetinin en uzun ömürlü partilerinden biri olan CHP; güçlü kökleri, bir asır boyunca, en sert rüzgarlara karşı durabilmiş sağlam gövdesi ve ülkemiz için her zaman umut olan yeni filizleriyle, içeride ve dışarıda milletimizin hakkını, hukukunu yılmadan savunmaya devam ediyor, devam edecek. 97 yıl önce, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu partimizi bugünde mazlumların ülkemizde ve dünyada tüm ezilenlerin yanında olmaya devam edecek. Aydınlık bir Türkiye azim ve kararlılığından tüm örgütleri ile birlikte şaşmadan umudu yeşertmeye devam edecektir” diye konuştu